Početna Društvo Novljanin ubijen u Johanesburgu

Novljanin ubijen u Johanesburgu

0

Novljanin Đorđe Mihaljević (43) ubijen je u ponedjeljak, u Johanesburgu, u Južnoj Africi, prenijeli su vijest mnogi srpski i crnogorski mediji, pozivajući se na južnoafričke.

Tako je Portal Bedfordview and Edenvale news prenio  izjavu kapetana policije Andrea de Jagera da je na Mihaljevića ispaljeno više hitaca dok se nalazio u automobilu i čekao da se upali zeleno svjetlo na semaforu.

Mihaljević je predstavljen kao trgovac u dijamantima koji posjeduje srpski pasoš, te  da je motiv ubistva najvjerovatnije biznis kojim se bavio.
Južnoafrički mediji navode da su Mihaljeviću na motociklima prišla dvojica napadača i ispalila više hitaca u njega.

Mihaljević je za sobom ostavio dvoje djece. I njegov otac Petar Mišo Mihaljević umro je nekoliko dana nakon što je 20. decembra 2013. otet i mučen u Johanesburgu. On je, navodno, kidnapovan zbog poslova sina Đorđa, koji je bio vlasnik kompanije za trgovinu zlatom i dijamantima u Južnoafričkoj Republici, zajedno sa kontroverznim češkim biznismenom Radovanom Krejčirom, saradnikom narko-bosa Darka Šarića, i Dobrosavom Gavrićem, optuženim za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, prenosi CDM, pozivajući se na Dan.

Južnoafrički mediji su tada objavili da je Petar Mihaljević otet upravo zbog poslova njegovog sina sa Krejčirom, ali je Đorđe to demantovao.

Inače, Radio Jadran je  11. Jula 2017. godine imao priliku da sretne Mihaljevića na prvoj neuspjeloj javnoj prodaji hotela Riviera u Njivicama. Bio je jedan od zaintersovanih kupaca, koji vuče korjene sa ovih prostora . U neformalnom razgovoru kazao nam je da želi da kupi Rivijeru, „jer ovaj grad treba da oživi, dobije par dobrih hotela i da se turizam razvija“:

– Treba ljudi da se vrate u Herceg Novi, zato što je to bio najljepši grad na primorju – kazao nam je  Đorđe Mihaljević, vlasnik kompanije za trgovinu zlatom iz Južnoafričke Republike, pisao je tada portal Radija Jadran.

Mihaljevići, inače,  imaju stan iznad bivšeg Gradskog restorana  HTP Boka, a Đorđe nam je u više navrata  kazao i da Vektra Boka nema pravo da prodaje restoran, jer kuća pripada njegovoj porodici.