Početna Sport Novljaninu Dragoslavu Rackoviću priznanje Streljačkog saveza

Novljaninu Dragoslavu Rackoviću priznanje Streljačkog saveza

0

Posebno priznanje za izvanredan doprinos i postignute rezultate u streljaštvu Streljački savez, na ceremoniji proglašenja najboljih, dodijelio je Novljaninu Dragoslavu-Paku Rackoviću.

Racković se prošle godine oprostio od reprezentativnog dresa, a ostaće upamćen kao jedan od najboljih crnogorskih strijelaca svih vremena. Još uvijek je državni rekorder u olimpijskoj disciplini – Trap, rezultatom visoke svjetske klase (121 pogodak na 125 meta).

Picerija i restoran

Za 20 godina koliko se bavio streljaštvom, Racković je višestruki državni prvak i osvajač kupa Crne Gore sa SK Herceg Novi. Za reprezentaciju Crne Gore ostvario je jedan od najboljih pojedinačnih plasmana u istoriji crnogorskog streljaštva sa 26. mjestom od 118 učesnika na Svjetskom prvenstvu 2009. u Mariboru (tada sa nacionalnim rekordom 119/125, tek 2 pogotka do Finala prvenstva). Učesnik je Mediteranskih igara u Peskari 2009. godine. Nagrađen je stipendijom Međunarodnog olimpijskog komiteta za OI London 2012. godine.

Streljački savez je za najbolje u sezoni 2018. proglasio Anđelu Miličković za disciplinu vazdušna puška, Jelenu Pantović – vazdušni pištolj i Iva Stanišića za leteće mete Trap.

Hercegnovski Trap strijelci iduću sezonu počinju u februaru na tradicionalnom Kup-u Mimoze, nakon čega slijede domaća ligaška takmičenja, dok će reprezentativci tokom ljeta nastupiti na kvalifikacionim utakmicama za olimpijske igre u Tokiu 2020. godine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code