Početna Društvo Novljaninu dvije krivične prijave zbog divlje gradnje i utaje poreza

Novljaninu dvije krivične prijave zbog divlje gradnje i utaje poreza

14

Hercegnovska policija je Osnovnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protv A.L. (38) iz Herceg Novog zbog postojanja osnovne sumnje da je počinio krivična djela građenje objekta bez prijave i dokumentacije i utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju.

A.L. je kao investitor, nakon što mu je u februaru 2018. godine donijeta mjera zabrane izvođenja građevinskih radova na kolektivnom stambenom objektu, za koji nije imao potrebne prijave i dokumentaciju za građenje izdate od nadležnog organa, a koji je počeo graditi 2017. godine, nastavio da gradi tokom 2018. i 2019. godine.

– Tokom izviđajnog postupka službenici Uprave policije i kontrolnim inspekcijskim nadzorom urbanističko – građevinskog inspektora Ministarstva održivog razvoja i turizma, utvrđeno je u maju 2019. godine da je A.L. suprotno odluci nadležnog organa nastavio sa izvođenjem građevinskih radova – saopštavaju iz Uprave policije.

Potom su policijski službenici osumnjičili A.L. i da je na osnovu zaključenih predugovora o prodaji stambenih jedinica u izgradnji i aneksa tih ugovora od više pravnih i fizičkih lica kao kupaca tokom 2017, 2018, i 2019. godine primio kupoprodajnu cijenu u gotovom novcu i kroz kompenzaciju. Nadležnom Poreskom ogranu nije podnio obavezne poreske prijave, niti je izvršio plaćanja pripadajućih poreskih obaveza i tako je oštetio budžet Crne Gore za 128.568 eura.

14 Komentari

 1. Covjek godinama gradi bez ijednog jedinog papira, cent poreza nikada nije platio, ne zna sta je to racun za struju i vodu, prodaje stanove u kompenzaciju jer drugacije ne moze i onda ga neko brani.
  Koliko je nasih sugradjana kojima se ukida voda i struja zbog 20e a sad bi neko sazaljevao prevarante!!?
  Covjek je zasluzio min 10 god u Spuzu zbog varanja i naroda i drzave.

  11
  3
 2. Previse je A.L. po Crnoj Gori ali se oni bliski vlasti ne diraju.
  Istina je da je gradio bez papira, da je sve na divlje, voda, struja… Tuzno je sto bi trebalo hiljade njih biti svaki dan u novinskim clancima, sa mnogo vecim prekrsajima.
  Sta je sa krvnikom Brkovicem koji je unistio hotelski turizam u Crnoj Gori i niko ga ne dira?????
  Gdje je tu krivicna prijava i 5 dozivotnih!!!?

  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code