Početna Društvo Novljanka protestuje zbog parkiranja i sama ometa saobraćaj

Novljanka protestuje zbog parkiranja i sama ometa saobraćaj

3

novljanka protestvuje 301215 1Kod starog Doma zdravlja u Novom danima na sred ulice, sjedi starija Novljanka, sa transparentom na leđima. Tako protestuje zbog, kako piše na poruci, “nepropisno i nesvrsishodno postavljenih stubića” za regulisanje saobraćaja. Dolazila je i policija, jer je ometala saobraćaj, ali ona ne odustaje.
Ovakvim postupkom želi da skrene pažnju na “problem protoka saobraćaja ispred njene kuće”, gdje bi po njenim riječima, trebalo da stoji znak zabrane parkiranja.
“Tu se u produžetku niže 4-5 auta što zajedno sa stubićima usporava veoma prometan saobraćaj i doprinosi mnogo većem zagađenju zraka što mi konstantno ugrožava zdravstveno stanje”, piše na njenom transparentu.
Ona traži “uklanjanje ovog necivilizovanog stanja na 30-ak metara od okuke do prodavnice i civilizivano uređenje na dobrobit svima, tj. usku pješačku stazu na tom dijelu kolovoza”. Posebno traži vraćanje njenog vozila koje je odnio pauk Parking servisa sa mjesta sa kojeg, kako navodi, nije više usporavalo protok saobraćaja od ostalih vozila po ovom dijelu ulice.
novljanka protestvuje 301215 2U Komunalnoj policiji kratko su nam kazali da su pomenuti stubići postavljeni u potpunosti u skladu sa propisima. U press službi Opštine obrazložili su da su upoznati sa ovom situacijom, te da bi nezadovoljna žena trebalo pismenim putem da se obrati nadležnim službama, kako bi se utvrdilo ima li zaista razloga za njeno nezadovoljstvo, da li su njeni zahtjevi opravdani, kako bi se u skladu sa tim djelovalo.

3 Komentari

  1. Zena je u pravu!!!dakle zaista je parking od kakadu krivine,pa preko karace,a da ne pricam o prvoj bokeskoj brigdi zaista jedan haos…rijesenje postoji…sako treba potrijebiti bager i povuci potporni zid kroz prvu bokeljsku za samo 4m citavom duzinom i rijesiti sv ilegalno parkiorana vozila sto po raskrsnici kod starog doma zdravlja sto na trotoar duzinom pomenute ulice…za rijesavanje parkinga nije dovoljna samo farba za oznacena mijesta za naplatu parkinga,mora se nekad upaliti nekakva mehanizacija i siriti po koja ulica,naravno ako je to moguce,kao recimo u toj famoznoj prvoj bokeskoj brigadi…treba poceti preduzimati,a ne samo rijesavati stvari na sto jeftiniji nacin…mislim da se za parking na godisnjem nivou dovoljno uzme od naroda,pa bi trebalo narodu bar napraviti uslove za normalnu voznju,pjesacenje i parkiranje…Opstinska vlast ni ovog puta nije pokazala da je sposoibna rijesiti bilo kakav problem u gradu…kad ce se poceti nesto ulagati u ovaj grad i donositi rijesenja za lakse funkcionisanje na ulici???

  2. Ovo ne cudi. Opstisnki organi i Parking servis regulisu saobracaj i parking prostor u Herceg novom na njima svojstven nacin krseci svojim odlukama sam Zakon o saobracaju cime sve vise ugrozavaju stanovnistvo grada. Biser opstinskih organa je ulica Partizanski put, dvismjerna ulica u kojoj jedna kolovozna traka sluzi za parking(uredno oznacen) tako da ostaje druga traka za mimoilazak vozila. uluca Orjenski bataljon gdje je isto jedna kolovozna traka parking( tu odluku da su trazili stanari ulice pa se pribjeglo krsenju Zakona) . Da bude jos nevjerovatnije u istoj ulici pored oznacenog parkinga stoji znak zabrane parkinga.
    Komunalna policija se odnosi dosta bahato i vidi se da nema primjerenu obuku koja podrazumjeva i primjeran odnos prema gradjanima. I sami pripadnici selektivno primjenjuju ovlascenja. Kaznjavaju kako koga.
    Zavrsicu sa ulicom X hercegovacke brigade gdje se odredjenim gradjanima obezbjedilo da im niko ne moze parkirati vozilo ispred poslovnih prostora oznacavanjem horizontalnom signalizacijom a istim to nije dovoljno pa su svoje zardinjere postavili na javnu povrsinu za ne daj boze. Komunalna policija to gleda blagonaklono, taman kao da je to ispravno.Tako da ne cudi da ovakvih protesta bude i vise.
    Toliko za sada.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code