Početna Društvo Novljanke Vesna Krivokapić i Ana Kovačević, revijom u Švedskoj, dale podršku ženama...

Novljanke Vesna Krivokapić i Ana Kovačević, revijom u Švedskoj, dale podršku ženama u borbi protiv kancera

2

Dvije talentovane hercegnovske dizajnerke, Vesna Krivokapić nastanjena u Kopenhagenu i Ana Kovačević, koja živi i dizajnira u Zelenici, priredile su 8. Marta zajedničku modnu reviju u Geteborgu. Na internacionalnom modnom događaju „Ujedinimo se“ predstavile su zajedničku kolekciju „Nikad ne odustaj“ posvećenu ženama koje se bore sa karcinomom, koje su ujedno bile i inspiracija za modele.

To je njihova prva zvanična saradnja, a ideja se rodila na jednoj od Vesninih revija „Bokeško srce“, tokom ljeta na hercegnovskoj kuli Forte Mare.

„Vesna mi je uputila poziv za učešće i odlučila sam da učestvujem, naročito jer sam i sama prošla bitku sa kancerom. Napravile smo zajedničku kolekciju „Nikad ne odustaj“ i predstavile 10 modela crne boje – haljine sa turbanima i pojasevima u prepoznatljivoj rozoj boji, koja simbolizuje logo za borbu protiv karcinoma. Kolekcija „Never give up“ inspiriše jake žene koje su pogođene opakom bolešću, vode neprestanu bitku i nikada ne odustaju“, priča za Radio Jadran, dizajnerka Ana Kovačević.

Šijući kolekciju, dvije Novljanke dopunjavale su se idejama i nadograđivale inspiraciju:

„I sama sam prošla bitku sa kancerom tako da mi nije bilo teško da uđem u srž i tematiku revije i sve prenesem na materijal. Ovo je Vesnina i moja poruka svim ženama koje su se našle u teškoj situaciji i osjetile bol zbog karcinoma – Nikada ne odustajte“, kazala je Kovačević.

Revija je kod publike izazvala pozitivne reakcije i ispraćena dugim aplauzom, pa se Kovačević, kako kaže, „osjećala kao kod kuće“: „Zemlja jeste hladna, ali su ljudi topli. Šlag na torti bila je aktuelna situacija sa korona virusom, što nam je dalo dodatnu inspiraciju da uvedemo zaštitnu masku koja je itekako potrebna ženama oboljelim od opake bolesti. Naša maska je specijano napravljena od organskog pamuka sa filterom koji pročišćava vazduh“, objasnila je Kovačević.

Kolekcija dvije Novljanke biće prezentovana danas i na nacionalnoj televiziji Bella Kobenhavn.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code