Početna Ekonomija NOVO RUKOVODSTVO „AZMONTA“ i „TRIANGLA“ S V.D. RUKOVODSTVOM OPŠTINE HERCEG NOVI

NOVO RUKOVODSTVO „AZMONTA“ i „TRIANGLA“ S V.D. RUKOVODSTVOM OPŠTINE HERCEG NOVI

0

Od nedavno investitor kompleksa Portonovi u Kumboru “Azmont investments” ima novi menadžment i u javnosti je zbog toga i zastoja radova i dalje prisutno dosta sumnji u ishod projekta vrijednog pola milijarde eura.

Ipak, nakon današnjeg sastanka izvršnog direktora Azmonta, Servera Birkana i predsjedavajućeg Triangla, Metina Guvenera sa rukovodstvom Opštine Herceg Novi, saopšteno je da je Azmont sa novim menadžment timom ušao u drugu fazu izgradnje. Zato je nezaobilazna i saradnja sa lokalnom samoupravom kojom su i do sada bile zadovoljne obje strane.
Treba riješiti lokalnu infrastrukturu za razvoj projekta i zajedničke društveno odgovorne akcije. Ova velika investicija povlači za sobom i realizaciju brojnih drugih infrastukturnih projekata koji su od ogromnog značaja za cijelu Opštinu Herceg Novi. Dogovoreno je formiranje tri zajednička tehnička tima, koji će se baviti regulisanjem naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, pripremanjem uslova za izdavanje građevinskih dozvola i saradnjom sa javnim preduzećima. Predstavnici Azmonta su zadovoljni „neuobičajenim i proaktivnim pristupom Opštine Herceg-Novi” i istakli da će ovakav način saradnje ubrzati realizaciju projekta.
Sa druge strane, predstavnici Opštine su bili jako zadovoljni činjenicom da je međunarodni tim obavio sve neophodne pripreme za izgradnju rizorta Portonovi, da su u potpunosti obezbijeđena sredstva za finansiranje projekta, kao i da će sve biti urađeno u predviđenom roku.
Predstavnici Opštine su prihvatili predlog Azmonta, da i prije najavljenog roka, jedan broj obučenih radnika iz Azmontove akademije participira u javnim radovima koji se odnose na pripremu ljetnje turističke sezone. Zajedničke aktivnosti su dogovorene već za narednu sedmicu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code