NOVO RUKOVODSTVO SINIDAKTA »VEKTRA BOKE« ZAHTIJEVA KATANAC NA »PLAŽU« I ISPLATU 800...

NOVO RUKOVODSTVO SINIDAKTA »VEKTRA BOKE« ZAHTIJEVA KATANAC NA »PLAŽU« I ISPLATU 800 HILJADA EURA

180
0
Podijeli

vektra boka sindikat mar 13Radnicima “Vektra Boke” poslovodstvo duguje osam plata, sredstva za neuplaćeni radni staž za dvije ipo godine, za topli obrok, regres i prevoz. To je dug od 800 hiljada eura.
Zato je na sastanku Sindikata, kome je prisustvovao i predsjednik USSCG, Srđa Keković, zaključeno da inspektorka rada odmah zapečati hotel “Plaža” da bi vlasnik “Vektra Boke” izmirio obaveze prema radnicima.
Sindikat traži da menadžmet oslobodi radnike radne obaveze na koju su pozvani telefonom i traži da dođu na posao 1.aprila. Jer, niti imaju sredstava da dolaze na posao, niti mogu da hrle u nove radne zadatke s dugovima prema njima. Osim toga zatražen je i sastanak sa lokalnom samoupravom kako bi se našlo rješenje za status radnika u čiji rad bi trebalo da se uključi i Vlada.

Za predsjednika Sindikalne organizacije izabran je Vojin Miljanić, jer dosadašnji Pavle Radović odlazi u penziju. Radović je kazao na skupu da je razgovarao sa predsjedikom Odbora direktora “Vektra Boke” Milićem Popovićim, koji im je obećao jednu zaostalu zaradu ove i jednu iduće sedmice. Međutim, radnici mu ne vjeruju, baš kao ni u njegovu najavu da će Vektra Boka u pregovorima sa Vladom i NLB Montenegro bankom naći rješenje za isplatu duga radnicima.
Trenutno 135 radnika Vektra Boke, koliko je ostalo od nekadašnjeg prestižnog preduzeća sa sedam hotela, su u velikoj nedoumici – početi štrajk ili poći na posao da bi pripremali novu turističku sezonu. Besmisleno je, kako se čulo da štrajkuju glađu, jer već su gladni, a i da ispadne da su neradnici, jer oni hoće da rade.
Po Srđi Kekoviću radnici “Vektra Boke” su predugo spavali, ali štrajk nije rješenje, jer on daje mogućnost poslodavcu da dijeli otkaze. Smatra da treba da se jave na posao kako se to od njih traži i da istovremeno preduzimaju sve mjere zaštite svojih prava. Keković izlaz vidi u poništenju kupoprodajnog ugovora sa “Vektra Bokom”, koji ni sa aneksima nije ispunjen, a obećavao je hotele, zapošljvanje 1000 radnika i mnogo što-šta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code