Novogodišnji bazar podno gradske tore

Novogodišnji bazar podno gradske tore

2384
7
Podijeli

Na Trgu Nikole Đurkovića otvoren je Novogodišnji bazar koji organizuju Sekretarijat za društvene djelatnosti i hercegnovske nevladine organizacije. novogodisnji bazar 1Bazar će trajati do 30 decembra. Od glavnog trga do Gradske kafane postavljeni su štandovi na kojima novski kreativci i proizvođači predstavljaju, ali i prodavaju svoje radove i proizvode.
U četvrtak, 24. decembra, od 17 sati na Trgu će biti održan Božićni koncert podmlatka Gradske muzike. Na istom mjestu u subotu, 26. decembra, planirana je prodajna izložba radova djece iz Osnovne škole „Dašo Pavičić“.
Dio prihoda bazara i izložbe ići će u humanitarne svrhe, a odluku o tome ko će dobiti pomoć donijeće izlagači, po završetku bazara.
U organizaciji Novogodišnjeg bazara učestvuju i djeca iz Osnovne škole „Dašo Pavičić“ i vrtića „Naša radost“,kao i njihovi roditelji, Gradska muzika.
novogodisnji bazar 3Doprinos cijeloj priči daje i Preduzetnički klub JUSMŠ „Ivan Goran Kovačić“ , „Art and craft“. Klub je nedavno pokrenut entuzijazmom i mnoštvom ideja učenika uz nesebičnu pomoć i podršku profesora koordinatora Milene Ivanović, Nataše Bulatović, Mire Jovanović i Nataše Mladenović. Čitav projekat preduzetničkih klubova u srednjim školama iniciralo je Ministarstvo prosvjete i Centar za stručno obrazovanje. Klub broji gotovo šezdeset članova koji su predano radili na kreiranju i ukrašavanju različitih predmeta sa nebrojeno mnogo tehnika. Prvo izlaganje i prodaju svojih kreacija klub oragnizuje sjutra u 12:00 časova u prostorijama škole kroz „Novogodišnji bazar“. Vrijedi pogledati njihovih ruku i mašte djela i pružiti im podršku.

novogodisnji bazar 2novogodisnji bazar 4

7 Komentari

 1. Beti,ako vam se ne svidja,mogli biste Vi nesto bolje da osmislite,al posto nemate a znate da komentarisete,budite pozdravljeni. Bazare u Pragu,Becu i ostalim gradovima finansiraju opstine za Vasu informaciju,nas nije finansirao niko 🙂
  0  0
 2. Jelka je jadna, uostalom kao i svake godine.
  Ideja o bazaru u sustini nije losa, ali nekako nije dobro izvedena. Trebalo je ljepše napraviti ovo, a ne izbaciti stolove kao da je Merkato a ne glavni gradski trg. A što neko reče, mogle su se prodavat i priganice, kuvano vino, smokve…Slično ima i u Du, ne vidim zašto ne bi moglo i kod nas. Mada, grad je već odavno mrtav, eto prije nekoliko dana je u parku Boke sve vrvilo od ljudi, a u grad žive duše…
  0  0
 3. Isidore a je li novogodisnji bazar tradicija Novog? Jesi li bio na nekom bazaru nekada? Npr. Bec,Prag. Zagreb. Novi Sad. Split. Dubrovnik. Itd. Lijepo je cuvati tradiciju i biti human ali ovo je sklepano na brzinu tako i izgleda ali valjda drugi bude bolji. Idejupodrzavam!
  0  0
 4. Ovako,ja sam u preduzetnickom klubu,iz srednje skole. S obzirom da smo uradili prelijepe ukrase sto za Novu godinu,tako i za sami dekor kuce,pokazali da ova omladina ima i vedrije strane,zelimo pomoci bolesnoj djeci i sav novac donirati u dobrotvorne svrhe,vi pitate za kuvano vino?? Ljudi,sta se s vama pobogu desilo? Od kicenja grada ne bismo nista zaradili,a cilj nam je pomoci nekome. Hvala Vam,odrasli,skolovani ljudi na podrsci. Strasno !
  0  0
 5. Vrijedi pogledati njihovih ruku i mašte djela i pružiti im podršku, sigurno, ali grad je okicen jadno,mozda su se i tu trebali ukljuciti, sve mi izgleda kao da se neko sprda sa nama. Mene je licno sramota, kakva je to jelka bez bozicne zvijezde, sa ukrasima ko s buvljaka. U stvari i nije jelka vec bor, bar da je lovorika. Opsti utisak , za cistu jedinicu.
  0  0
 6. Pored kolajina mogli ste pinuditi i kuvano vino i sl. Ovako necete ni novljane izvuci iz kuce a kamoli da privucete goste. Jer ne radite ovo da bi nesto radili nego da bi izlagaci i grad sto zaradili ili?
  0  0

Ostavite komentar

*

code