NOVOM OPET PRIJETI ISKLJUČENJE PUMPI ZA VODU ZBOG DUGA “VODOVODA” ZA...

NOVOM OPET PRIJETI ISKLJUČENJE PUMPI ZA VODU ZBOG DUGA “VODOVODA” ZA STRUJU

186
0
Podijeli

Dug hercegnovskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” DOO za utrošenu električnu energiju ponovo dostiže neslućene visine, jer od januara ove godine ništa nije uplaćeno Elektroprivredi Crne Gore.

 

Radio Jadran nezvanično saznaje da dug iznosi 770.000 eura za utrošenu električnu energiju. Kontakti postoje između odgovornih iz Vodovda i EPCG, ali ne i uplate bar dijela sredstava.
Ovo je ogroman dug i niko ne želi da zvuči prjeteći, ali zna se šta se može očekivati kada se ovoliko novca duguje, tako da je moguće i da dođe do ponovnih isključivanja pumpnih stanica sa električne mreže – kaže naš izvor.
Naravno, moguće je da će u međuvremenu biti postignut neki dogovor o odloženom plaćanju. To bi za sve bilo najbolje rješenje, a pogotovo za građane Novog pred praznike. U suprotnom ponoviće se scenario od prošle godine. Elektroprivreda Crne Gore je 24. decembra prošle godine sa mreže isključila pumpnu stanicu Kanli Kula u Herceg Novom zbog duga za struju od 676.000 eura.
Nakon intervencije predsjednika Dejana Mandića i uplate od 15.000 eura ona je ponovo puštena da bi se u januaru 2013. dogodilo isto, pumpa isključena i dio grada ostao žedan. Stoga je uslijedilo zaduženje kod CKB-a od 150.000 eura, čime je kupljeno vrijeme do uplate ostatka duga.
Upravna zgrada Vodovoda i dalje je bez struje, od septembra, a funkcioniše zahvaljujući “komšijskom” priključku.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code