“Novosadska” plaža sanirana

“Novosadska” plaža sanirana

19
Podijeli

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore završilo je sanaciju oštećenog dijela “Novosadske” plaže. Posao je počeo krajem novembra, u okviru Plana aktivnosti za 2017.godinu Morskog dobra.

Radovi su predviđali uklanjanje svih oštećenih djelova konstrukcije, izradu novog obalnog zida dužine 14 m, postavljanje novog sloja tampona i betoniranje završnog sloja betonske plaže debljine 20 cm.

Picerija i restoran

Izvođač je bilo preduzeće „Đokić group“ doo iz Bara, a posao je obavljen kvalitetno i u predviđenom roku, napominju iz Morskog dobra

Vrijednost izvedenih radova je iznosila 19.860 eura i time je u potpunosti sanirana šteta nastala uslijed jakog nevremena prije više od godinu. Mještani i posjetioci Herceg Novog imaće ponovo priliku da naredne sezone uživaju na popularnoj „Novosadskoj“ plaži, navode iz Morskog dobra ne precizirajući hoće li ona biti ponuđena zakupcima, ili će biti javno kupalište.

19 Komentari

 1. Kada sam nakon zemljotresa krenuo da gradim novu kucu trebalo mi je samo za potporne zidove i stepenice na strmom terenu barem deset puta vise betona nego za ovaj renovirani dio plaze. Uz to sam morao platiti radnike da sav materijal rucno nose uzbrdo sa magistrale. Potporni zidovi i stepenice su se morale šalovati i armirati… Sada pokusavam da sracunam koliko miliona evra bi trebalo platiti tom gradjevincu da napravi kucu kakva je moja… Ipak, ponosan sam da zivim u gradu koji je toliko bogat da moze da se razbacuje sa novcem.

 2. ”Da se pitam ja bih betonir’o travu,
  I ofarb’o tamno braon svaku vodu plavu!
  Nekako bih probusio tanki sloj ozona,
  A Zemlju bih zastitio kesom od najlona!

  Beton, beton, samo beton!
  Beton nama treba!

  Da se pitam ja bih posjek’o sve sume,
  I za ukras postavio od traktora gume.
  Kiselinom ja bih zemlju navodnjav’o,
  A djecu bih svaki dan rentgenom slikav’o!”

  23
  7
 3. Pa.zasto kad su vec bile i masine i materijal se nije sanirala i skakaonica,mora opet ponovo tender za to jel ,ili bar presvukao sloj betona po plazi da se izravnaju sitne rupe duz cjele plaze novosadski

  14
  • Slažem se. Ako vec rade, mogli su da presvuku sloj betona da bude ujednaceno, jer onako sa milion zakrpa izgleda bas jadno. Ali nismo mi te srece. Uzmu pare, a posao otaljaju kako bilo.

   12
 4. koliko bi u Crnoj Gori trebalo da se prečešljaju javne investicije… ovo je za priču …
  Nepunih 19.860€ za ugrađenih 15m3 betona je stvarno prevazišlo svaku mjeru.

  27
  • Vjerujem da je komplet trošak, materijal+dnevnice, maksimalno 1000 evra ili 1500. Ali kad mogu one tri stepenice kod dvorane Park, da koštaju 30 000, može onda i ovih par kubika betona 19 860. Naopako sve..

   13
 5. Neodoljiv šarm betonskog sivila… Barem da je ugradjena neka šara, neki mozaik sa maritimnim sadržajem koliko da razbije imidž zatvorskog šetališta…

  23
  2
 6. Hvala Morskom Dobru na tome što su nam sanirali ono što će narednog ljeta da iznajme i da za to uzmu pare. Kako god bilo plaža je polovično sanirana jer dio betona koji viri iz vode je jugo isto tako iskrčilo, pa je i to trebalo sanirati. Inače jugo je i slomilo taj dio plaže jer je neko “bistar” zasuo kanalizacioni tumbin od Novosadskog Odmarališta pa ga je jugo iskopalo što je bilo i za očekivati svakome ko je pored mora pojeo makar dva kila soli.

  24
  • Sada ce onaj pored Novosadskog, koji drzi onu plazu sa lezaljkama, a koji zabranjuje da se stavi peskir (licno sam PITAO i receno mi je da je ZABRANJENO stavljanje peskira – dakle, za njega ne vazi da oslobodi dio plaze za one koji zele da stave peskir?!), da ovo zakupi, i sta smo mi dobili time? Dobili smo jedno veliko NISTA, moji Novljani! Docekali smo da nam se naplacuje posjecivanje plaza.

   14
   1

Ostavite komentar

*

code