Početna Politika Novska lista će umjesto u kampanju, uložiti sredstva u kupovinu novih palmi...

Novska lista će umjesto u kampanju, uložiti sredstva u kupovinu novih palmi za Jadranaše

0

Jedna od prirodnih nepogoda koja je pogodila Herceg Novi u prethodnom periodu je svakako najezda crvenog palminog surlaša, koja je za posljedicu imala uništenje i uklanjanje velikog broja stabala najzastupljenije, i po mnogima, najljepše Kanarske palme.

I pored truda uloženog u suzbijanje ove pošasti, Herceg Novi je kao i sve primorske opštine u Crnoj Gori pretrpio veliku štetu zbog najezde ove štetočine, a najljepša mjesta u gradu ostala uskraćena za ljepotu koju su im pružale veličanstvene palme.
Mnogo je mjesta u gradu gdje se osjeća nedostatak kanarija, ali možda i ponajviše boli uništenje onih na platou kod spomenika osnivaču grada, kralju Tvrtku I Kotromaniću, zasađenih davne 1959. godine kao počast šampionskoj generaciji vaterpolo kluba Jadran!

Novska Lista će umjesto u kampanju, novčana sredstva uložiti u kupovinu novih velikih palmi koje će zauzeti mjesto onih iz 1959. i tako održati spomen na jednu od najvećih sportskih generacija Herceg Novog svih vremena. Hercegnovski šampioni i naš grad to zaslužuju.

Kanarske palme šest decenija su bile svjedoci prve „Jadranove“ titule prvaka Jugoslavije. U isto vrijeme, Jadranovi plivači, ponikli sa Škvera, a posebno plivačice, sa Ivanom Zuberom, držali su plivačke rekorde i bili najdivniji primjeri hercegnovske sportske omladine.

Kanarske palme su decenijama simbol ne samo Herceg Novog, već rasadnik za cijeli Jadran. Predizbornom kampanjom postavljamo temelj novom ozelenjavanju grada i njegovih karakterističnih parkova.

Politički marketing