“NOVSKA LISTA”: O PROTESTIMA ZBOG PARKINGA ODLUKA IDUĆE SEDMICE

“NOVSKA LISTA”: O PROTESTIMA ZBOG PARKINGA ODLUKA IDUĆE SEDMICE

170
0
Podijeli

MKonjevic2013Novousvojena odluka “tjesnom” većinom odbornika, kojom je poništena prethodna o benefitima za građane Herceg Novog u parkiranju (da se neće naplaćivati parkiranje od 01. oktobra do 01. maja, izuzev u centru Herceg Novog i Igala) izazvala je burne reakcije građana. Jedno od osnovnih pitanja, nakon svega je, ne samo hoće li i kada državni organi reagovati na iznijete optužbe iz DPS-a i NVO “Izbor” o osnivanju i radu “Parking servisa”, nego i hoće li predsjednik i odbornik “Novske liste”, Miloš Konjević, ostati dosljedan i održati riječ. Njegov predlog o benefitima za građane je i usvojen na julskom zasjedanju. Međutim, na posljednjem, kada je većina njegovih koalicionih partnera iz vlasti poništila tu odluku, on je, razočarano izjavio da će predvoditi mirne proteste u Herceg Novom, zbog takve odluke odbornika.

– U ovom trenutku ne znam ni sam šta bih vam na to pitanje odgvorio, jer još ni nama nije jasno kako da istrajemo u tome da se naše odluke ispoštuju – kazao je Radiju Jadran danas Konjević.
On smatra da su odbornici samo prolongirali njegovu odluku sa 10. sjednice SO, na dva mjeseca, te da će se ona sprovesti kada se usvoji novi plan rada “Parking servisa”.
Na naše podsjećanje da odluka nije takva, nego da će se nakon formiranja novog preduzeća “Parking servis” doo, razmotriti svrsishodnost odluke o ukidanju naplate parkinga, Konjević kaže da je to zato što uz sebe ne može imati ni opoziciju.
– Jedan odbornik DPS-a bio je opravdano odsutan, to je viša sila, drugi nisu mogli doći, a da je bilo drugačije ti zaključci ne bi prošli i eto je borba moja i Novske liste – “sami protiv svih” – kaže Konjević.
On nije htio da komentariše to što sa opozicijom i sa njim iz sale prije glasanja nijesu izašli, kako je očekivao, odbornik Miloš Bigović (PZP) i Ilija Veselinović iz Srspke koalicije. Jer, onda bi ostala da važi odluka iz jula, za koju su bili tada zaslužni sa njim i ova dva odbornika.
– Smješni su razlozi koje su naveli za glasanje ovog puta, koje se razlikuje od onog iz jula, ali neću to ništa više da komentarišem.
O eventualnim protestima u “Novskoj listi” odlučiće narednih dana na organima stranke.
– Vidjećemo kakvi su nam dalji koraci, da li se smijemo usuditi na to, jer uvijek se mogu iz svega izroditi problemi, može neko biti i ubačen, sve su to rizici na koje moramo računati – napominje Konjević, koji priznaje da je te proteste najavio prilično revoltiran u Skupštini.
– Dao sam im rok do 1. oktobra, pa ćemo vidjeti šta će odlučiti. U svakom slučaju, moguće proteste treba valjano osmisliti i organizovati, biti siguran da neće biti nikakvih problema, jer ja kao organizator odgovaram za sve – rekao nam je Konjević.
On ima ideje da to možda bude neki hepening ili protestna šetnja, a dobio je, kaže i podršku našeg sugrađanina, Vlada Georgijeva.
Mediji će o konačnoj odluci biti upoznati ili 30. septembra ili možda baš 1. oktobra, na dan kada je odluka o povlasticama u parkiranju trebalo da stupi na snagu.
– Vazda je neki i nečiji interes jači od svega i od naroda, ali ja tvrdim da je ovo najveći poraz garađana Herceg Novog, kada je riječ o Parking servisu – zaključio je Konjević.
Herceg Novi je svoje ”građansko prosvjetljenje” dobio upravo kroz preduzeće Parking servis. Građanska inicijativa sa 2.500 potpisa za ukidanje naplate parkinga, stigla je pred odbornike, ali se o njoj nije ni raspravljalo, pokušali su i iz građanskog udruženja Izbor, da ukažu na moguće nepravilnosti, Novska lista se izborila na julskom zasjedanju za prvooktobarsko neplaćanje parkinga.
Hoće li se štorija o novskom parkingu dobiti novu epizodu s prvim mirnim građanskim protestima, zna samo Miloš Konjević.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code