„NOVSKA LISTA“ – PREKINULI PREGOVORE SA SNP-OM

„NOVSKA LISTA“ – PREKINULI PREGOVORE SA SNP-OM

0
Podijeli

press_novlis_0405– Nećemo fotelje, ali hoćemo promjene – tako bi glasila glavna poruka sa današnjeg press-a predstavnika „Novske liste i to čiste“, koja je na proteklim izborima dobila jednog odbornika. Uoči konstitutivne sjednice SO Herceg Novi, koja je nakon lokalnih izbora najavljena za ponedjeljak 7.maja, sve je izvjesnije da će za koalicionu vlast, sa neophodnih 18 odbornika, uspjeti da oformi SNP. Mada, koalicioni sporazum sa NOVOm,PZP i Srpskom koalicikom još nije zaključen.

Iz grupe građana „Novska lista i to čista“ predočili su danas da su prekinuli pregovore sa SNP-om, ne samo zato što nijesu prihvaćeni njihovi zahtjevi za funkcijama, već i zato što su nezadovoljni drugim kadrovskim rješenjima u budućoj izvršnoj vlasti.

Picerija i restoran

 

Iz „Novske liste“ ispostavili su SNP-u 11 zahtjeva, od depolitizacije i budžetske nezavisnosti Skupštine do mjesta  u Upravnim obrima, odnosno tražili su resore turizma, kulture i sporta, sa funkcijama direkora  u TO, Herceg Festu ili Sportskom centru, kao i mjesto potpredsjendika opštine. Ipak, tvrde se nijesu prekinuli pregovore zbog njihovih neispunjenih ulova:

– Mi smo učestvovali na 4 sastanka i kada smo vidjeli ko će nam voditi grad mi smo drugovima iz SNP-a ponudili ove uslove i rekli da više nećemo učestvoati u pregovorima, a da nam daju odgovor do 1.maja u 12 sati. Odgovor su poslali u ponedjeljak 30.aprila i ponudili nam 2 mjesta savjetnika i 1 mjesto zamjenika direktora. Eto, šta po drugu Miliću znači pokretačaka snaga svoga grada. Oni misle da su pobjednici  i da će vedriti i oblačiti sljedeće 4 godine, a mi mislimo da im nije nimalo lako i da će im biti sve teže – kazao je Miloš Konjević.

Trvrdnju da im nije stalo do vlasti, već da žele da mijenaju pravila i loše navike u Herceg Novom u „Novskoj listi“ donekle opovrgavaju. Ostaju, naime, pri stavu da neće sa DPS-om i SDP-om. Kažu,“njihova politika na nivou države  nije dobra ni za koga osim za njih same, jer su naparvili paralelni jezik i crkvu.

Takođe smataraju da “SNP za 12 godina  vlasti u Herceg Novom nije ni prstom mrdnuo  i  vara poštene Srbe bajkama o srpstvu“, ali će ipak dodaju:

– Naša dobra volja će biti u ponedjeljak da ih podržimo, samo naša dobra volja, bez nadoknade i bez ičega – izričit je Petar Obradović.

„Tražili smo promjene , a ne funkcije“- ubjeđivali su novinare početnici na političkoj sceni Herceg Novog. Ipak, oko njih bi se još mogla, ako ne sada, a ono kasnije lomit koplja, ukoliko se uzdrma novoformirana vladajuća koalicija sa minimalnih 18 odbornika.

Valja primjetiti da, ipak, dok traje borba za male ili velike zalogaje vlasti, ili kako neki misle za promjene, ali sa istom ideologijom u Herceg Novom, grad prilično nespremno očekuje turiste. Duž cijele rivijere, pogotovo u Baošićima, predizborna obećanja (stubovi javne rasvjete) ostali su pored puta i vlada mrak.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code