Početna Politika NOVSKA OPOZICIJA DPS: SITNE KOZMETIČKE PROMJENE NIJESU ZA POHVALU SDP:...

NOVSKA OPOZICIJA DPS: SITNE KOZMETIČKE PROMJENE NIJESU ZA POHVALU SDP: ZAPOSLILI SEBE DA NE RADE

0

Vlado_VlaovicIz najveće opozicione partije u novskom parlamentu, Demokratske partije socijalsta, uoči Praznika Herceg Novog, smatraju da malo šta ima da se pohvali iz godine koja je za nama.

Sekretar opštinskog Odbora DPS-a Vlado Vlaović za Radio Jadran kaže da su samo sitne kozmetičke promjene urađene, a pravih investicija nema.

– To se može i vidjeti kada se pogleda realizacija kapitalnog budžeta. Kontinuirana je jedino stagnacija, koja se ogleda u svemu, u privredi, infrastrukturi, obrazovanju, kulturi i sportu – ubjeđen je Vlaović.

On ocjenjuje da je Herceg Novi u stagnaciji zato što nema jasne strategije razvoja, lokalna uprava se ne snalazi u novonastalim geopolitičkim promjenama.

– Očigledna je nesposobnost stvaranja atraktivnog ambijenta za ulaganja kod koalacije koja više od deceniju obećava napredak – kaže Vlaović i podsjeća da Herceg Novi nema riješeno kvalitetno pitanje putne mreže, vodosnabdjevanje, odvođenje otpadnih voda, a Autobuska stanica je na nivou potreba 70-tih godina.

– Koalicija na vlasti sve više balansira između državnih struktura i sopstvenih potreba, posebno vješto koristi vjersku i nacionalnu strukturu stanovništva i tako uspjeva da stvara privid razvoja grada, a teret odgovornosti prebacuje na druge – tvrdi Vlaović.

Brži razvoj grada koči nepostojanje planske dokumentacije. Još je na snazi generalni urbanistički plan iz 1988. godine. On je pretrpio nebrojeno mnogo izmjena, kako je kome i kad odgovaralo. A to stanje odgovara koaliciji na vlasti. Najsvježiji primjeri je urbanistički plan Igalo – priča sekretar DPS-a u Novome, Vlado Vlaović.

On tvrdi u ime svoje partije da taj  plan pored toga što ograničava dalji razvoj Instituta, dovodi u pitanje status Igala kao liječilišnog mjesta. Jer, pored plana za izgradnju Autobuske stanice, planira se i izgradnju 500 stambenih jedinica.

– Zato malo šta može biti uspjeh ove vlasti u prošloj godini čime bi se mogla zaista pohvaliti za još jedan Praznik grada – zaključuje Vlaović.

dragan_simrakI druga opoziciona partija u opštini, SDP, smatara  da je za 4 godine vladavine SNP-a i prosrpskih partija u ovom gradu bilo mnogo više obećanja nego ostvarenog.

– Ta dugogodišnja praksa im ide dobro. Kanalizacioni sistem je gori nego prije 40 godina, kolektor vjerovatno neće biti izgrađen ni naredne godine, a ko zna koliko ćemo još sezona trpjeti saobraćajne kolapse – kaže za Radio Jadran, predsjednik OO SDP-a, Dragan Šimrak.

Prema njemu urbanistički planovi se donose sporo, što otvara mogućnost za razne koruptivne radnje.

– Priča o Autobuskoj stanici i javnoj garaži je postala svima dosadna, a klizište na Podima još nije sanirano. Propada i Savinska dubrava.

– Zapošljavanja po partijskoj liniji i dalje aktuleno – tu se ništa ne mjenja. Negativno je i zaduženje koje ova vlast stavlja na leđa svojih građana, a u toj priči nama nije jasna podrška našeg koalacionog partnera na državnom niovu koji je dao saglasnost za podršku zaduženju za deblokadu opštinskog žiro računa – navodi Šimrak.

Ali, već početkom sljedeće godine građani će izaći na izbore, pa kao najkonpetentniji neka daju svoj glas onome ko zasluži – podsjeća Dragan Šimrak.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code