Početna Ekonomija Novska prevozna preduzeća i pekari nakon poskupljenja goriva: Bez promjene cijena

Novska prevozna preduzeća i pekari nakon poskupljenja goriva: Bez promjene cijena

3

Gorivo u Crnoj Gori poskupjelo je preksinoć za 16, dok je dizel poskupio za 12 centi. Kako će to uticati na novska preduzeća čije poslovanje direktno zavisi od cijena goriva, pitali smo taxi kompaniju More, pekaru Šušić, kompaniju Blue line i Pomorski saobraćaj.

meljine pumpaDirektor firme Taxi More, Dejan Radulović je kazao da će cijene taxi prevoza ostati iste, kao i da ne želi da razmišlja o novom poskupljenju goriva.

– Nije poskupilo gorivo samo sad za 16 centi, nego u posljednjih mjesec i po 26 centi. Ne znam dokle će to trajati i hoće li još poskupiti gorivo ili ne, ali za sada cijene ostaju koje jesu – naveo je Radulović.

Iz pekare Šušić su nam kazali da cijene hljeba zavise od cijena goriva, ali da oni direktno ne formiraju cijene već to zavisi od resornog Ministarstva. Hljeb u ovoj pekari za sada se prodaje po cijeni od 70 centi.

Direktor saobraćaja u firmi Blue line, Bojan Simić je kazao da se cijene autobuskih karata za sada neće mijenjati, ali ukoliko dođe do novih poskupljenja goriva postoji mogućnost povećanja cijena karata u gradskom i međugradskom saobraćaju.

U Pomorskom saobraćaju DOO, navode da odluke o poskupljenju usluga ne donose na prečac, već jedino nakon opsežnih analiza i relevantnih ekonomskih parametara.

– Analize takve vrste traže i vremena, tako da u ovom momentu nijesmo u mogućnosti dati precizne odgovore na postavljena pitanja. Ostajemo otvoreni za dalju komunikaciju ukoliko bude novih momenata ovim povodom – odgovorio nam je finansijski direktor, Petar Popović.

3 Komentari

  1. Najbolje Još da mijenjaju , sto nisu spustili cijene kad je litara dizele bio ispod 0,90 centi … no su ostale iste cijene taxija i autobusa…. I sad kao pekari i prevoznici nece mijenjati cijene!!! Bježi bre

  2. Najbolje bi bilo da poskupe cijene a nisu ih ni spustili kada su cijene goriva padale!!! Svima nam treba samar staviti,i da radimo samo za njih,a nama kad daju sijena,i dosta!

  3. Na žalost, izgleda da je privreda odgovornija prema građanima od Države. No, privreda donosi boljitak i Državi i građanima, pa ako se nastavi sa ovakvom politikom, vjerovatno ćemo dalje urušavati privredu pa time i dodatno jadne građane, ali i Državu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code