Početna Ekonomija Novske firme duguju preko 8 miliona eura za poreze

Novske firme duguju preko 8 miliona eura za poreze

9

Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su “crnu listu” najvećih poreskih dužnika. Kako je saopšteno iz Uprave, na prvom spisku nalaze se imena 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga po osnovu neplaćenog: poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit, poreza na promet nepokretnosti i koncesija.

Herceg Novi

Listu predvode Vektrine firme, Jakić i Montenegro ( pod kojom je i Vektra Boka ), za koju je ukinuto rješenje o reprogramu, a dug u oktobru iznosio je 4,6 miliona eura. Vektra Boka koja je u reprogramu duga, prema posljednjem izvještaju u oktobru duguje 1,1 milion eura. Hercegnovska Čistoća, čiji je dug takođe u procesu reprogramiranja, iznosi 395,1 hiljadu eura. Darko Keković duguje 177,6 hiljada eura. AD Mješovito, koje je u reprogramu, duguje 159,5 hiljada eura. Monte bomix doo duguje 89,2 hiljade eura, Primato P duguje 79,2 hiljade

U reprogramu je i podgorički Tehnoput, koji je početkom godine započeo rekonstrukciju dijela magistralnog puta u Herceg Novom – od skretanja za Servisnu zonu do Šišteta, a dug na kraju oktobra iznosio je 4,6 miliona eura.

Na drugom spisku se nalaze imena 100 najvećih poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja.

Najveći dužnik od firmi u Herceg Novom je Vektra Boka kojoj je ukinuto rješenje o reprogramu, a dug iznosi 2.031.809 eura. Montenegro project duguje 143,2 hiljade eura.

“Poreska uprava kod svih obveznika koji se nalaze na listama u kontinuitetu preduzima sve zakonom propisane mjere, uključujući i mjeru predlaganja stečaja, a sve u nastojanju da ne dozvoli rast poreskog duga. To je rezultiralo smanjenjem poreskog duga kod 47 obveznika s prve liste, odnosno 24 obveznika s druge liste, kao i smanjenjem ukupnog duga obveznika sa prve liste u iznosu od pet miliona eura i ukupnog duga obveznika sa druge liste u iznosu od tri miliona eura.

9 Komentari

  1. Nevjerovatno da poreski dužnik Tehnoput može da uopšte učestvuje na tenderu, a kamo li da dobije toliki posao -rekonstrukcija saobraćajnice H. Novi -Debeli brijeg.

  2. I onda vi pored ovolikog broja biznismena, lidera tigrova u biznisu nadjete da procesuirate i podnesete krivičnu prijavu protiv nekog ko je ostao dužan par hiljada eura poreza i doprinosa.
    Odgovorni jeli vam se ikada dogodi da kad uvečer podjete na počinak usporedite ove iz teksta sa ljudima koji žive od svoje Plate.
    I jeli osjetite grizu savjesti u nepravdi kad nekog ko peče ćevape pravi burek prodaje krpice po buticima procesuirate a ove iz teksta morate zaobilaziti i gotiviti.

  3. Koliko znam Vektra boka nije novska firma no režimska,ko i sve režimske kompanije što su opustošile državu . Tako da ovaj tekst možete lagano brisat

  4. Sto ste im dozvolili toliki dug,za takve firme nema reprograma bez prethodne procjene imovine i hipoteke,ne placanje poreza u demokratskim zemljama je krivicno djelo koje se kaznjava zatvorom i oduzimanjem imovine.

  5. Kako je moguce da firma monte-bomix po vasoj objavi u sestom mjesecu duguje 89.2 hiljade i nalazi se u reprogramu duga a da isti taj iznos duguje i u 11 mjesecu?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code