Početna Politika NOVSKI DPS BIRA NOVI OPŠTINSKI ODBOR

NOVSKI DPS BIRA NOVI OPŠTINSKI ODBOR

0

DPS_logo– Za sjutrašnju Izbornu konferenciju DPS-a Herceg Novi, bilo je  veliko zanimanje po mjesnim organizaciajma. Tako je predloženo 20 odsto više kandidata za novi Opštinski odbor i na listi je 129, a  bira se 95 kandidata – kaže za Radio Jadran, sekretar lokalnog DPS-a ,Vlado Vlaović.

U sastav OO ulazi i 11 odbornika  DPS-a kao i predsjednik Savjeta mladih, pa se očekuje da će ustvari OO imati 107 članova.

– Biće ispoštovano uputstvo Predsjedništva partije da u sastav OO uđe 30 odsto žena. Ako prilikom glasanja taj kriterijum ne bude ispoštovan radno Predsjendištvo ima pravo da dopuni Opštinski odbor sa predstavanicima žena koje su dobile najveći broj glasova, a nisu pretlhodmo  ušle u sastav Odbora – ističe Vlaović.

U daljoj proceduri radna grupa u dogovoru sa vrhom partije biraće predsjednika OO, a nakon toga predsjenik OO predlaže  sastav IO.

Izborna konferencija novskog DPS-a, na kojoj će uvodno izlaganje imati predsjendik, Zoran Bošnjak, zakazana je sjutra u hotelu „Plaža“ u 10 h.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code