Početna Ke Nova „Novski dramersi“ jedna od 116 grupa Riječkog karnevala

„Novski dramersi“ jedna od 116 grupa Riječkog karnevala

2

Članovi NVO Maškare i ove su godine učesnici tradicionalnog Riječkog karnevala, čiji su programi počeli 17.januara i traju do 26.februara, a koji se pod proslavljenim motom „Budi što želiš! Dođi na Riječki karneval !“ održava 37. put.

Novljani će sjutra, tačno u podne, kada kreće velika karnevalska povorka, prodefilovati pod rednim brojem 72. sa maskom „Novski dramersi“.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu karnevala, najavljeno je učešće 116 karnevalskih grupa, više od 11.000 maškara uz više od 100 hiljada gledalaca. Ključevi grada biće vraćeni gradonačelniku, Vojku Obersnelu, a u akvatorijumu Riječke luke biće zapaljen pust u režiji grupe Pom – F -Ri. Za kraljicu karnevala izabrana je Dora Pilepić.

Novljani su i ove godine jedini maškarani predstavnici iz Herceg Novog, a na karnevalu učestvuju već šesti put uzastopno.

Sat nakon paljenja pusta, počinju Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom, uz nastupe domaćih bendova. Direktan prenos povorke može se gledati putem zvaničnog portala Riječkog karnevala.

2 Komentari

  1. MNOGI NOVLJANI SU MASKARANI PREKO CITAVE GODINE IDU KAO KOKE BEZ GLAVE A SAMO REP VIRI .MEDJU NIMA IMA I POZNATIH .SVAKO JUTRO PO PJACI TUMARAJU KA KUPUJU RIBU A ONO GLEDAJU DJE KO S KIM.PA ONDA NA CAKULE U GRACKU KAFANU DA ZAOKRUZE DAN .IDU DOMA BEZ RIBE ALI KAD DODJU PONEKI DOBIJE RIBE PO TURINU.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code