Početna Turizam Novski hotelijeri zadovoljni sezonom, koja će trajati i do novembra

Novski hotelijeri zadovoljni sezonom, koja će trajati i do novembra

1

Iako je tek posljednjih dana stiglo osvježenje, oblačno vrijeme i povremena prijeko potrebna kiša, to nije mnogo pokolebalo turiste u odmoru na hercegnovskoj rivijeri.

Prema posljednjoj statistici Turističke organizacije od 1. septembra, u ovom gradu boravi oko 14 i po hiljada gostiju, što je za 8% više u odnosu na isti period prošle godine.

Razloga za zadovoljstvo imaju u svim većim hotelima, budući da su kako su nam kazali, sezonom zadovoljni, a dobre najave imaju i za podsezonu. Smještajni kapaciteti Instituta Igalo, Palmon Bay-a, Light house-a, te hotela Park i Delfin u Bijeloj i dalje su skoro stoprocentno popunjeni, a takav trend zadržaće se i tokom čitavog mjeseca.

Krevet više još se traži u oba dijela Instituta, a rekordnu posjetu bilježe već više od mjesec. U novom i starom stacionaru danas je 1071 gost. Novi dio biće otvoren do kraja oktobra, a stari do Nove godine.

Menadžment hotela Palmon Bay takođe je zadovoljan ovogodišnjom sezonom, iako se struktura gostiju promijenila, jer su počeli kongresi i seminari, zahvaljujući kojima će do kraja oktobra taj vid gostiju preovladavati, kaže nam direktorica htela Jelena Đurašković:

“Popunjenost nam je bila veoma dobra cijelog ljeta, bolja nego prošle sezone i zaista smo zadovoljni. I u ovom podsezonskom periodu smo dosta dobro popunjeni, a takav trend zadržaće se do sredine oktobra”, kazala je ona.

U ovom trenutku nijesu poznati planovi menadžmenta oko rada hotela za predstojeću zimu, dočeka Nove godine i učešća u Prazniku mimoze.

Stotinjak metara dalje, manji hotel, Light house u Igalu, takođe je bilježio dobru posjetu, koja je bila na nivou prošlogodišnje. Posjeta u septembru veća je za nekih 5-6% u odnosu na isti period lani, kaže nam direktor marketinga, Jovan Mićunović:

“Najave za podsezonu su, takođe, dobre, a već sada mogu reći da smo rasprodati za Novu godinu. Riječ je o grupi bugarskih turista sa kojima već treću godinu imamo aranžman. Jedino još nije na odgovarajućem nivou popunjenost za novembar i decembar, ali to je izgleda nešto na što ne možemo mnogo uticati. Poslije Nove godine očekujemo, kao i ranije, sporstke ekipe, tako da smo generalno zadovoljni”, naveo je on.

Doček novogodišnje noći biće upriličen u Gradskoj kafani, koja posluje u sklopu hotela.

Za kompaniju Carine, u okviru koje posluju dva hotela Park i Delfin, ova sezona bila je i više nego berićetna, a u nekoliko navrata bilo je i over-bookinga, priča nam vlasnik kompanije, Čedo Popović. Oba hotela i na današnji dan maksimalno su popunjena, pa u oba zdanja boravi oko 900 gostiju, uglavnom Njemaca i Francuza, koji su dolaze po unaprijed dogovorenim aranžmanima:

“I predsezona i sezona bile su dobre, sezona čak bolja nego prošle godine. Za nas ovo još nije kraj, jer su tokom septembra oba hotela potpuno puna. Maksimalna popunjenost biće u oba objekta i tokom oktobra, a najvjerovatnije jedan od objekata radiće do 15. novembra. Ne znamo još uvijek, ali biće to najvjerovatnije hotel Park”, kaže Popović.

Ukoliko se ukaže potreba, ovdje su spremni da sa Opštinom i Turističkom organizacijom dogovore aranžman i da makar jedan od hotela bude otvoren i za Praznik mimoze.

Popović je istakao da je ugovor sa francuskim turistima koji dolaze u hotel Delfin produžen na još 4 godine, a aranžman je napravljen za sljedeću godinu i sa njemačkim turistima, koji će biti smješteni u hotelu Park. Prve goste nakon zimske pauze očekuju već krajem marta.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code