VLADAJUĆE PARTIJE UKINULE SVOJU ODLUKU O UKIDANJU NAPLATE PARKINGA U NOVOM

VLADAJUĆE PARTIJE UKINULE SVOJU ODLUKU O UKIDANJU NAPLATE PARKINGA U NOVOM

162
0
Podijeli

so hn 2009Hercegnovski parlament, tačnije 18 odbornika vladajuće koalicije, bez Novske liste, kao i opozicionih DPS-a i SDP-a, koji su demonstrativno napustili zasjedanje, danas je odbacilo sopstvenu odluku sa 10. redovne sjednice. Ona predviđa da se javna parkirališta na lokalnim putevima i ulicama u Herceg Novom neće naplaćivati od 1. oktobra do 1. maja, izuzev u centru Herceg Novog i Igala do 16 časova i nedjeljom.
Predsjednik opštinskog Odbora SNP-a Obrad Gojković, nakon skoro tročasovne rasprave, pročitao je predlog novog konfuznog zaključka, koji suštinski isključuje benefite za građane Herceg Noovg od 01. oktobra, za što je bila većina u Skupštini u junu. Taj novousvijeni zaključak glasi: “Zaključci sa 10. redovne sjednice SO doneseni povodom Izvještaja o radu JP Parking servis za 2012. godinu sa programom rada i finansijskim izvještajem za 2013. godinu u koliziji su sa važećim planom i programom rada preduzeća i stupanjem na snagu novog plana i programa budućeg javnog preduzeća Parking servis DOO stvaraju se pretpostavke za realizaciju navedenih zaključaka”. Nakon toga odbornik DPS-a, Andrija Radman obavjestio je predsjednicu SO Danijelu Đurović da ovaj klub napušta zasjedanje.
– Smatram da danas ovakvim podmetanjem ovog kukavičijeg jaja, niste ispoštovali ovaj dom, jer ovo je pozorište, a mi ćemo napustiti sjednicu, iako nas građani nisu birali da, kako vi kažete, bježimo iz sale, ali nismo tu da dajemo ni vama podršku za nezakonite i nelegalne odluke koje su protivno inteersa građana – rekao je Radaman.
– Nikada to nećemo uraditi – dodao je on i pozvao odbornike koji su prošli put dali podršku odluci o ukidanju naplate parkiranja, da zajedno sa njima napuste sjednicu.
To su i učinili iz opozicionog SDP-a, kao i predsjednik “Novske liste i to čiste” Miloš Konjević, čiji je predlog o olakšicama u plaćanju parkinga i prošao na prethodnoj Skupštini – iako je pozvao da za njim napuste zasjedanje odbornike PzP i Srpske koalicije, to se nije desilo.
Konjević je kazao da bi možda i prihvatio prolongiranje odluke, da nije, kako je rekao čuo odbornika Ukropinu (SNP), kako kaže da ta odluka u stvari nikada neće proći.
– Ja ću predvoditi proteste i mirnom šetnjom pokazati revolt, jer ovo je borba za građane Herceg Novog – najavio je Konjević.
Odbornik Ilija Veselinović (Srpska koalicija) kazao je da je prvobitno htio biti protiv ovakve odluke, ali da je shvatio da će se formirati novi Odbor direkotra Parking servisa, koji će izabrati i novog direktora, pa Matković više neće biti direktor.
Tako je 17 odbornika vladajuće koalicije, sa jednim uzdržanim glasom Miloša Bigovića (PZP) usvojilo i zaključak Obrada Gojkovića u kojem se još kaže da će se nakon formiranja novog preduzeća Parking servis doo, razmotriti svrsishodnsot odluke o ukidanju naplate Parking servisa, te zaključak koji je predložio odbornik Bigović o obavezi da se na narednoj sjednici raspravlja o nacrtu plana privremnih objekata koji reguliše ulično parkiranje.
Inače, direkotr Parking servisa, Milorad Matković nije ni danas u nastvaku sjednice odgovorio na brojna pitanja koja su se čula iz opozicionih klupa, a odnosila su se na rad preduzeća, osim o broju zaposlenih.
Tako su bez odgvora ostala pitanja odbornika dr Đura Marića (DPS): da li Parking servis ima od nadležnog Sekretarijata izdate UT uslove za parking mjesta, da li je po zakonu osnovano preduzeće Parking servis, da li se u opštinski budžet slijeva ijedan cent od Parking servisa i da li postoji zloupotreba specijalnog volizla “pauk”? Inače, odboronik Marić je kroz polemiku sa odbornikom Bigovićem i nagovjestio mogućnsot da vladajući ponište odluku o ukidanju naplate parkiranja.
– Vaša tvrdnja da je riječ o tome što je u toku fiskalna godina nije opravdanje, jer to ste znali i kada ste odluku usvajali – kazao je Marić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code