Početna Sport NOVSKI SPORTSKI NOVINARI ZABORAVILI NA NOVINARSKU TENISKU SVJETSKU ŠAMPIONKU OLIVERU DOKLESTIĆ

NOVSKI SPORTSKI NOVINARI ZABORAVILI NA NOVINARSKU TENISKU SVJETSKU ŠAMPIONKU OLIVERU DOKLESTIĆ

0

Izborom sportiste grada, pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi, koji se godinama obavlja na potpuno nesistematičan način, bez prethodno ustanovljenog pravilnika i kriterijuma, učinjena je velika nepravda mnogim sportskim kolektivima, tako i pojedincima, tvrdi aktuelna novinarska teniska svjetska šampionka u mješovitom dublu i vicešampionka u singlu i ženskom dublu, Olivera Doklestić.

– Godinama su već izostavljeni hercegnovski teniseri, poput Danke Kovinić, profesionalne teniserke, koja igra turnire WTA, na svim svjetskim scenama, i koja već drugu godinu igra u glavnom turniru, nakon kvalifikacija. Ona je najbolja sportiskinja opštine u pojedinačnoj konkurenciji – kaže Doklestićka.
Osim toga Komisija za izbor zanemaruje i njene rezultate dvostruke svjetske šampionke u mješovitom dublu, u kategoriji tenisera novinara, veterana, takođe i prošlogodišnju titulu vicešampionke svijeta u open kategoriji ženskog singla i u ženskom dublu, koje su osvojene na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj, septembra 2013.
– U decembru sam dobila pehar Teniskog saveza Crne Gore kao najbolja veteranka u Crnoj Gori. Ako neko misli da se do ovih tituta došlo na lak način, tad je svakako u zabludi jer zanemaruje veliki rad od nekoliko sati svakodnevnog treninga i naporno takmičenje od svakodvenih nekoliko sati na terenu, u dvije ili tri kategorije.
Ona tvdi i da Komisija za izbor zanemaruje mnoge mlade sportiste, koji na nivou države pokazuju sjajne rezultate, a favorizuju se drugi. U Herceg Novom ima više od 40 klubova i više od 4000 sportista u svim kategorijama. Zato izbor sportiste ne smije biti odluka ad hoc donesena, kao i takva da prevladava lični stav sportskog novinara, i lične simpatije ili antipatije – zakljujučuje Olivera Doklestić.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code