Početna Đorđeva Đirada Novski špricer dugine boje

Novski špricer dugine boje

5

Valjda je u svim kulturama i civilizacijama na svijetu običaj da se na javnim mjestima postave slavine za vodu tako da svako može da se besplatno okrijepi ili utoli žeđ, imao novca ili ne.

Tako su i na zidu parka Boka postavljene četiri špine (česme). Instalacija je dosta rustikalna i teško da će dobiti neku nagradu za estetiku.

A što se tiče funkcionalnosti, ja umalo nisam upropastio svoju kameru koju sam nosio oko vrata kada sam prvi put odvrnuo špinu da operem ruke. Voda poput tuša šprica na sve strane, ali ponajmanje prema dolje. Pusti li se voda  nešto jače, bićete okupani od prsi do koljena… Još jedna u obilatoj galeriji novskih škerci.

U svemu ima i izvjesne poezije: ako Sunce sija, uz tuširanje ćete moći gledati i dugu. To je kao neka vrsta obeštećenja za neugodnost tuširanja hladnom vodom.

5 Komentari

  1. E nije ni čuda što nam se podruguju ,kad ovakve česme ugradiste . Prošeyajte koi kilometar van grada pa vidite kako se prave gracke česme .sprdačina .

  2. Stavili su 4 spine prskalice na pola metra, kako je projektant zamislio da ih cetvoro ljudi koristi istovremeno? Zar nisu imali da plate betonsku cesmu I uvale je u taj cosak

    8
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code