Početna Društvo Novski srednjoškolci jedini predstavnici Crne Gore na međunarodnom debatnom turniru

Novski srednjoškolci jedini predstavnici Crne Gore na međunarodnom debatnom turniru

1

Debatni klub JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić” i ove godine je učestvovao na jubilarnom desetom Bratislava Schools Debating Competition (od 4. do 8. aprila), kao jedini predstavnik Crne Gore. Međunarodni turnir u WS formatu debate za uzrast od 15 do 20 godina održan je na engleskom jeziku, informisali su iz ove škole.

Pravo učešća imali su srednjoškolci, studenti, školske ekipe i državni timovi. Ekipa u sastavu: Sara Novović IIIa, Ana Maria Finžgar IIIv i Aleksandra Aničić IVa uz vođstvo profesora Gojka Đurđevića ukrstila je argumente sa ekipama iz: Češke, Slovačke, Mađarske, Italije, Njemačke, Rumunije, Danske, SAD, Argentine, Turske.

Debata je organizovana za 4 teme: Ovaj Dom bi visoko oporezovao robote, Ovaj Dom žali uspon Kine od 1978. godine, Ovaj Dom podržava sponzoruše i Ovaj Dom podržava dječiji rad u zemljama u razvoju.

– Učešćem na ovom debatnom takmičenju nastavljena je serija uspješnih nastupa na međunarodnim takmičenjima, zbog kojih se već nekoliko godina nalazimo među najboljim debatnim klubovima Evrope – kazali su u školi.

Putne troškove za Bratislavu finansirala je Opština Herceg Novi.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code