Početna Sport Novski strijelci prvaci Crne Gore, Mrkajiću peta titula

Novski strijelci prvaci Crne Gore, Mrkajiću peta titula

2

Dragan Mrkajić pojedinačno i ekipa SK Herceg Novi (Mrkajić, Perišić, Krivokapić) apsolutni su pobjednici Prvenstva Crne Gore u olimpijskom Trap streljaštvu, koje je proteklog vikenda održano u Budvi, saopšteno je iz Streljačkog kluba Herceg Novi.

Foto: SK HN

Mrkajić je ovim svojoj dugogodišnjoj uspješnoj karijeri dodao još jedan naslov prvaka Crne Gore – ukupno peti (1988/1989, 2010, 2013, 2016, 2020) čime ulazi u krug najtrofejnijih crnogorskih strijelaca.

„Uspjeh Novljanina nosi posebnu težinu jer je ovog puta za protivnike imao nove rekordere Crne Gore vrhunske svjetske klase – Iva Stanišića (SK Cetinje) i Jovicu Markovića (SK Gams). Naime u kvalifikacijama na 125 meta, Stanišić i Marković su maestralnim izdanjem, rezultatima dostojnih finala olimpijskih igara, obojica sa 123 pogotka iz 125 pokušaja (!) – oborili nacionalni rekord Dragoslava Paka Rackovića (121/125) koji se godinama činio nedostižnim. Mora se pomenuti i da je motivisani Mrkajić titulu u finalnom raspucavanju osvojio tuđom puškom, nakon što je zbog kvara ostao bez svoje već na 15-oj meti“, navodi se u saopštenju kluba.

Foto: SK HN

U konačnom je finale na 50 meta okončano sa Mrkajićevih 43 pogotka, ispred srebrnog Iva Stanišića (Cetinje) sa 42, te brozanog Nikole Markovića sa 34 pogotka. Redosljed ostalih finalista je: 4.N.Perišić, 5.B,Krivokapić, 6.J.Marković.

U ekipnoj konkurenciji vođena je izjednačena utakmica, gdje su Novljani sjajnom posjednjom rundom (Mrkajić 24/25, Perišić 24/25, Krivokapić 23/25) odnijeli pobjedu ispred Cetinjana nošenih fenomenalnim Stanišićem (Stanišić, Boreta, Vujović). Bronzani su ostali prošlogodišnji prvaci SK Gams (J.Marković. N.Marković, Vučinić).

Takmičenju je prisustvovao i priznanja uručio predsjednik Saveza, Zoran Bošković:

“Svako ko prati streljaštvo ili je prosto voljan da provjeri rezultate na svjetskom nivou, zna da je skor koji je za dva boda slabiji od apsolutnog, vrijedan finala najvećih takmičenja, uključujući i Olimpijske igre. Takav rezultat – ostvaren u skromnim crnogorskim uslovima i pod specifičnim okolnostima koje ne pamti savremeni sport, razlog je za veliki optimizam, ali i kontrolisanu euforiju”, piše u saopštenju Streljačkog saveza.

Navodi se da se naredni mjeseci završnice predolimpijskog ciklusa moraju dobro i strateški iskoristiti ako se želi da se “zlatni trenutak” crnogorskog trapa najbolje valorizuje.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code