Novski triatlonci na prestižnoj “Ocean Lava Montenegro” trci

Novski triatlonci na prestižnoj “Ocean Lava Montenegro” trci

0
Podijeli

Kotor će u nedjelju biti domaćin treće međunarodne triatlon trke Ocean Lava Montenegro, u organizaciji kotorskog Triatlon kluba Multisport akademija Mayer, a u okviru Ocean Lava serije triatlon trka koje se održavaju u 15 zemalja svijeta.

Na ovom prestižnom takmičenju,  u konkurenciji od 417 individualaca iz 36 zemalja svijeta učestovaće i 5 članova TK Herceg Novi: Jelena Tomašević, Luka Čupić, Marko Butulija, Predrag Petrović i Goran Daničić. Davor Preočanin učestvovaće u štafetnom dijelu u ekipi “Boka” zajedno sa članovima TK Kotor, sjajnom Milušom Bošković i Urošem Zorajom. U šatafeti je prijavljeno 20 ekipa.

Picerija i restoran

Osim učesnika iz Crne Gore i zemalja regiona, odnosno Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, učešće su potvrdili i takmičari iz Austrije, Francuske, Italije, Mađarske, Danske, Njemačke, Švajcarske, Švedske, Ukrajine, Rusije, Grčke, Velike Britanije, Brazila i drugih zemalja.

Od tako velikog broja učeniska konkurencija će sigurno biti veoma jaka, ali u TK X HN očekuju dobar nastup svih članova, kazao je za Radio Jadran Luka Čupić.

– Sad je pitanje plasmana pošto ne znamo kakva će biti konkurencija. Ja sam lično zadovoljan svojim pripremama, dok su ostali članovi imali manjih zdravstvenih problema na završnim pripremama, tako da je upitno kakav će tačno biti rezultat. Može se desiti da bude bolji nego lani, ali nikad se ne zna – kazao je on.

Uspjeh će, kako je kazao, biti prvo mjesto među crnogorskim takmičarima za njega i Jelenu Tomašević, dok o plasmanu među svim takmičarima i ne razmišljaju, već samo da prikažu što bolji nastup. Ipak, veliki uspjeh bio bi plasman među 30 najbržih, dodaje predsjednik TK X Herceg Novi, Čupić.

Sve discipline održavaju se u Bokokotorskom zalivu. Plivanje u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikla na dionici Kotor-Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale, na vrlo atraktivnim lokacijama. Zbog toga ova trka privlači pažnju velikog broja takmičara, a i svojevrsna je promocija Boke Kotorske.

Svečano otvaranje zakazano je za petak, 11. maj u 20 časova. U subotu je na programu dječije izdanje Ocean Lava Montenegro Kids, a start glavnog tamičenja je u nedjelju, 13. maja u 7 časova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code