Početna Sport Novski triatlonci otvorili sezonu trka na “Podgoričkoj desetki”

Novski triatlonci otvorili sezonu trka na “Podgoričkoj desetki”

2

Rekreativna trka na 10 kilometara na brdu Gorica u Podgorici, u organizaciji Sportskog društva “Ekomen” i Triatlon kluba Podgorica, a uz podršku Glavnog grada Podgorice i Ministarstva sporta Crne Gore, označila je uspješno otvaranje sezone trka za Triatlon kljub X Herceg Novi.

Uprkos kiši, koja je padala tokom noći i jutra, učestvovao je veliki broj takmičara iz mnogih gradova Crne Gore, a na startu se našlo oko 200 trkača, koji su, uglavnom, uspješno završili ovu trku.

Triatlon klub Herceg Novi imao je 5-oro članova na stazi koji su ostvarili zapažene rezultate: Jelena Tomaševic, Marija Bošnjak, Luka Čupić, Marko Butulija i Goran Daničić.

Takodje, treba istaći i Pericu Vučkovića koji je trku završio sa vremenom 34:53 kao drugoplasirani, samo 6 sekundi iza pobjednika Gorana Petrića (34:47). Trećeplasiran kroz cilj je ušao naš proslavljeni atletičar Dragoljub Koprivica (35:05)

Najbrža od žena je bila Slađana Perunović u vremenu 37:16. Dijana Stanišić (42:31) je zauzela drugo , a Helga Zsarnoczay (43:00) treće mjesto.

Jelena Tomašević je sa vremenom 44:14 završila kao ukupno 4.žena i 2. u kategoriji od 20-29 godina. To je ujedno njen lični rekord na toj distanci.

Luka Čupic zauzima ukupno 6. mjesto (37:22) medju muškaracima, kao i 2.mjesto u kategoriji 30-39 godina.

Goran Daničić ovu stazu savladao je za 43:54, a Marko Butulija za 44:14.

Marija Bosnjak je na žalost zbog povrede morala da odustane na pola puta do cilja.

Naredno takmičenje koje očekuje novske triatlonce je 6. izdanje Novske Skalinade 16.februara koju istovremeno i organizuju.

Prijave su u toku na linku

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code