Novski triatlonci savladali uspješno Podgoričku desetku

Novski triatlonci savladali uspješno Podgoričku desetku

3
Podijeli

Još jednu trku sa dobrim rezultatima, uprkos lošem vremenu, registrovaće danas članovi hercegnovskog Triatlon X kluba. Luka, Jelena i Perica, vratili su se sa medaljama, sa Podgoričke desetke, rekreativne trke na 10 kilometara, na brdu Gorica.

Na startu Podgoričke desetke našla se petočlana ekipa novskih triatlonaca. Jaka kiša tokom trke nije uspjela da omete preko 150 trkača u namjeri da istrče 10 km.

Picerija i restoran

– Ostvarili smo zapažene rezultate, a naši članovi, Jelena Tomaševič i Luka Čupić su se ponovo vratili sa medaljama oko vrata. Jelena je osvojila drugo mjesto u kategoriji od 20 do 29 godina, dok je Luka bio takođe drugi u kategoriji od 30 do 39 godina. Ipak, najveće iznenađene je bio naš sugrađanin, Perica Vučković, koji je osvojio drugo mjesto u ukupnom plasmanu- navode iz Triatlon kluba X Herceg Novi, očekujući učesnike Podgoričke desetke i na Novskoj skalinadi 2018.

Podgorička desetka održana je u organizaciji Sportskog društva ”Ekomen” i Triatlon kluba Podgorica, uz podršku Glavnog grada Podgorica, te generalnog pokrovitelja Crnogorske komercijalne banke. Sve pohvale posebno za Triatlon Klub Podgorica, zbog odlične organizacije, uprkos lošim vremenskim uslovima.

Trka je prvi put organizovana 22. januara 2017. godine okupivši 156 učesnika, među kojima su bili dominantno rekreativci svih uzrasta, ali i najbolji crnogorski atletičari – poput Dragoljuba Koprivice i Slađane Perunović.

Cilj trke je da se promovišu zdravi stilovi života uz boravak u prirodi, te da brdo Gorica dodatno dobije na značaju.

3 Komentari

  1. Volim da pročitam ovakav članak ,gde se promovišu sportske aktivnosti,priroda i druženje…hvala radiu Jadran što je ispratio ovaj dogadjaj.

    6
    1

Ostavite komentar

*

code