Novski triatlonci uspješni na stazama Norveške i Hrvatske

Novski triatlonci uspješni na stazama Norveške i Hrvatske

0
Podijeli

Na polumaratonu u norveškom gradu Stavangeru, među 2200 takmičara i takmičarki učestvovala je i članica Triatlon kluba Herceg Novi, Lidija Vukić i postavila lični rekord na trasi dugoj 21 km.

“Veoma sam ponosna sto sam bila dio ovog događaja i istrčala svoj drugi polumaraton. Nošena odličnom atmosferom postavila sam svoj lični rekord 1:48:43 na stazi sa dosta kratkih, ali jakih uspona. Dan je bio idealan za trčanje sa temperaturom vazduha oko 9C° i laganom kišom koja je osvježavala takmičare. Trkačka staza se protezala oko 3 jezera okružena šumom, sa mnogo podrške mještana i prolaznika”- priča zadovoljno Lidija, koja visoko ocjenjuje organizaciju trke.

Picerija i restoran

Ona će biti upisana u njen kalendar za sljedeću godinu, a možda joj se prikljuće i ostali članovi Triatlon kluba.

Novski triatlonci su danas učestvovali i na 6. Biciklističkoj trci Konavle 100 km. Takmičenje je obuhvatalo 3 kategorije : MTB koji su vozili 30 km-jedan krug Čilipi-Zvekovoca-Ljuta-Gruda-Čilipi, cestovna bicikla 60 km-2 kruga i cestovna bicikla 120 km, koji su vozili 4 kruga. Startna lista brojala je preko 100 takmičara u sve 3 kategorije.

Triatlon klub Herceg Novi imao je 5 predstavnika. Luka Čupić (3:20:03h) i Predrag Petrović (3:52:50) su uspješpno završili najdužu distancu od 120 km. Jelena Tomašević, Nikola Bijelović i Vitomir Milošević su se, ipak, odlučili za 60 km. Jelena je ujedno osvojila prvo mjesto u kategoriji žena sa vremenom 1:53:19h.

Naši triatlonci ističu odličnu organizaciju BK Konavle koji su se i ovaj put pokazali kao dobri domaćini.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code