Novskoj Službi zaštite na raspolaganju 30 pripadnika Vojske Crne Gore

Novskoj Službi zaštite na raspolaganju 30 pripadnika Vojske Crne Gore

4
Podijeli

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore uputio je 30 pripadnika Vojske Crne Gore na opožarena naselja u Luštici, kako bi zamijenili jedan dio vatrogasaca, koji bi nakon neprospavane dvije noći trebalo da malo odahnu. To nam je potvrdio šef hercegnovske Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović.

On je već dio ljudstva zamijenio, ali vojnici su i te kako dobrodošli:

Picerija i restoran

“Ja sam trenutno na Rtu Veslo, a sa mnom su 4 vatrogasca, takođe u selu Begovići su još 4, kao i na Rosama. Danas nam se priključilo između 25 i 30 dobrovoljaca iz Herceg Novog. Pripadnici DVD Krtoli nalaze se sada na Mirištu”, kazao nam je Ćirović.

On je potvrdio da je put na Luštici sada prohodan, nakon što je nekoliko sati saobraćaj bio onemogućen:

“Ne znam što da vam kažem, sem da u životu ovo nisam doživio. Evo 15 godina sam u ovoj Službi i ovo mi se dešava prvi put. Ovo što smo jutros prošli bila je kataklizma. Bio sam na Rosama, nedaleko je Ponta Veslo, sve je bilo u dimu. Avioni za gašenje stigli su nam između 3 i 4 sata popodne, jer zbog jačine vjetra nijesu ranije mogli da polete”, priča Ćirović.

Situacija je nakon dvodnevne tj danonoćne golgote znatno mirnija, ipak, noć će provesti “na iglama” svi koji i večeras ostaju na opožarenoj Luštici:

“Vjetar se malo umirio, jeste sve malo mirnije, ali opasnost nikako još nije prošla”, dodaje Ćirović.
Pod jakim utiscima onoga što je sa svojim kolegama proživio od subote, Ćirović priča i da evakuacija stanovništva iz Beogovića i Ponte Veslo nije danas išla baš glatko, dok im je “gorelo pod nogama”:

“Imali smo ljude koji nijesu željeli da se evakuišu. Bila je jedna uspaničena trudnica, neki ljudi nijesu jednostavno željeli da idu. Bojao sam se kako će se sve ovo završiti. Onda smo im morali reći da će ako ne pristanu na evakuaciju biti uhapšeni”, dodaje Ćirović.

On posebno ističe veliku zahvalnost, osim svojim kolegama, dobrovoljcima koji su priskakali sa svih strana, i privatnicima Neđeljku Banićeviću i Nenu Maloviću koji su sa svojim plovilima evakuisali ugrožene.

Vatrena stihija na Luštici za sada je djelimično “ukroćena”, no i dalje ostaje poziv svima koji žele i mogu da pomognu, da se obrate Call centru Komunalne policije Herceg Novi na telefon 19800, ili u opštinskim Službama zaštite i spasavanja u bokeljskim Opštinama.

4 Komentari

  1. Cak 30 vojnika. Kome sluzi vojska. ? Aj, bolje ista nego nista, ostali verovatno imaju preca posla 🙁 Vatrogascima, dobrovoljcima i ostalima u gasenju svaka cast, sve pohvale to su izvrsni ljudi.

    1
    1
  2. Nema rijeci koja bi opisala ovakvu situaciju…strasno a najvise tuzno…jednostavano dovoljno je bilo zahvaliti se svima koji su dali sve od sebe i pomagali ljudima u nevolji, nije bilo potrebe posebno isticati dva navedena covjeka jer ih je bilo mnogo vise koji su takodje krenuli sa svojim plovolima nesto prije 6h…nekoga uzdizete a nekoga omalovazacate…

    28
    1

Ostavite komentar

*

code