Početna Turizam NTO CG na virtuelnom sajmu u Rumuniji: U fokusu blizina tržišta i...

NTO CG na virtuelnom sajmu u Rumuniji: U fokusu blizina tržišta i saobraćajna dostupnost

0

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore prvi put učestvuje na međunarodnoj turističkoj berzi „Romanian Tourism Fair“ u Rumuniji, od 18. do 21. februara 2021. godine, u virtuelnom formatu.

Foto: NTOCG

Uslijed aktuelne pandemije 44. Sajam turizma “Romanian Tourism Fair”, koji se prvi put održava u potpunosti virtuelno na posebno kreiranoj platformi, okuplja veliki broj turističkih agencija, turoperatora, destinacija, kao i ostalih učesnika turističke industrije, saopšteno je iz NTO.

Cilj učešća na ovom sajmu je uspostavljanje kontakata sa medijima i turoperatorima iz Rumunije, kao i privlačenje rumunskih turista, imajući u vidu relativnu blizinu tržišta i saobraćajnu povezanost, što će, s obzirom na sprovedena istraživanja, biti odlučujući faktori prilikom izbora destinacije u doba pandemijskih i post-pandemijskih putovanja.

Na sajmu učestvuje veliki broj izlagača, kako iz Rumunije, tako i internacionalnih. Neki od učesnika su Nacionalna turistička organizacija Grčke, Tunisa, Turske, ministarstvo turizma Bugarske, kao i agencije Balkan Holidays, Elfy Tours, Bella Travel, itd. U okviru virtuelnog štanda Nacionalne turističke organizacije Crne Gore turističku ponudu predstavlja turistička agencija Talas M.

Prvog dana sajma, virtuelni štand NTO CG je imao preko 200 posjetilaca, koji su pokazali interesovanje za ponudu destinacije.

Tokom 2019.godine Crnu Goru je posjetilo 27.731 turista iz Rumunije koji su ostvarili 99.729 noćenja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code