Početna Izdvojeno NTO Crne Gore učestvuje na virtuelnoj međunarodnoj turističkoj berzi „World Travel Market“...

NTO Crne Gore učestvuje na virtuelnoj međunarodnoj turističkoj berzi „World Travel Market“ u Londonu

0
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavlja ponudu destinacije na međunarodnoj turističkoj berzi „World Travel Market“, koja se usljed aktuelne pandemije virusa COVID-19, prvi put, održava u potpunosti virtuelno, od 9. do 11. novembra, u Londonu.
Foto: NTO

Učešće na ovom važnom globalnom događaju za turističku industriju, podrazumijeva virtuelni štand Crne Gore, tj. prisustvo u katalogu »WTM-a« što omogućava zakazivanje i održavanja video sastanaka sa ostalim učesnicima, uspostavljanje novih kontakata i obnavljanje postojećih, putem interaktivne online platforme. U okviru virtuelnog štanda Crne Gore svoju predstavljaju i lokalne turističke organizacije Budve i Bara, hotelske kompanije HG Budvanska Rivijera, HG Montenegro Stars i Beppler & Jacobson, kao i novi hotel Blue Kotor Bay.

Tokom sastanaka, kako je saopšteno, predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, predstavili su ponudu destinacije i razmatrali mogućnosti za saradnju na planu promocije, prije svega na tržišu Velike Britanije, ali i na ostalim emitivnim tržištima, s obzirom na globalni karakter ove turističke berze.

Održani su i planirani sastanci sa predstavnicima uticajnih globalnih medija među kojima BBC Global, Discovery, Travel Zoo, kao i sa predstavnicima vodećih britanskih medija uopšte i onih specijalizovanih za oblast turizma kao što su: The Independent, The Guardian, Daliy Mail, Telegraph, National Geographic Traveller, Culture Trip,  Wanderlust, Travel Bulletin, Metro, Globetrender, Globetrotter TV, Selling Travel, Travel Weekly, Luxury Travel Intelligence, Travel Trade Gazette, GoNomad Travel i drugi. Takođe, predstavnici NTO CG održali su sastanke sa mnogim relevantnim kompanijama u turizmu među kojima su Sojern, Miki Travel, OTT Online Travel Training, Oasis Travel, Traverse, Hotel Beds, New Deal Europe, te sa brojnim influenserima, blogerima, freelance novinarima i fotografima koji su od važnosti za promociju putem digitalnih kanala.

Tokom trajanja londonske turističke berze, NTO CG je dodatno promovisala ponudu destinacije putem distribucije deset tematskih saopštenja britanskim medijima. Predstavljeni su nova kampanja i TV spot »U društvu prirode«, ali i sigurnosni protokoli i mjere koje država preduzima kako bi u uslovima pandemije omogućila sigurnost građanima i turistima koji posjećuju našu zemlju, koji su usaglašani sa globalnim protokolima, što je potvrđeno od Svjetskog Savjeta za turizam i putovanja WTTC, s obzirom na to da je Crna Gora nosilac međunarodne oznake za sigurna putovanja “Safe Travels”.

“Svjesni činjenice da su sigurnost i zdravlje na prvom mjestu, kao i da je pandemija prouzrokovala strah kod ljudi, ne samo od putovanja već i od gužvi, ulažemo napore u sprovođenju sigurnosnih protokola, kako bismo obezbijedili sigurnost turistima koji provode odmor u našoj destinaciji i istovremeno omogućili oporavak sektora turizma.

Kampanja “U društvu prirode” koja predstavlja prirodne ljepote destinacije, ima cilj da inspiriše putovanja u Crnu Goru kada se stvore uslovi, ukazujući na tanku vezu između čovjeka i prirode i njenu važnost u ograničavajućem digitalnom svijetu, u kojem smo primorani da živimo tokom pandemije. Crna Gora nudi obilje mogućnosti za odmor u prirodi, uz bezbjednu distancu”, istakla je u intervjuima za britanske medije direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić.

Pored prirode, u fokusu promocije u Londonu su i noviteti u ponudi za narednu sezonu, kao što je otvaranje prvog hotela brenda “One&Only” u Evropi, u Herceg Novom,  kao i ponuda destinacije uopšte, kako za ljetnji, tako i za zimski turizam, te kulturne znamenitosti, gastronomija, mogućnosti za aktivni odmor i sl.

U periodu od 2015-2019. godine Crna Gora bilježi konstantan porast broja britanskih turista. Tokom 2019. godine zabilježena je za oko 30% veća posjeta sa ovog tržišta u poređenju sa 2018. godinom, podsjećaju iz NTO.

S obzirom na evidentna usporavanja usljed snažnog negativnog uticaja globalne zdravstvene krize na turizam, procjenjuje se da bi se, uz stabilizaciju zdravstvene situacije, mogao očekivati postepeni oporavak i povratak britanskih turista tokom naredne sezone.

Učesnici turističke berze u Londonu u prilici su da, uživo putem online platforme prate konferencije i forume na kojima učestvuju lideri i stručnjaci iz sektora, a koje se bave nekim od problema sa kojima se suočava sektor turizma danas. Razmatra se uticaj koji je globalna zdravstvena kriza imala na putovanja i turizam i diskutuje o putu oporavka, identifikujući trendova i inovacija koji oblikuju budućnost ovog sektora.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code