Početna Turizam NTO i lokalne TO radiće na unaprjeđenju destinacijskog menadžmenta

NTO i lokalne TO radiće na unaprjeđenju destinacijskog menadžmenta

0

Saradnja radi sinhronizacije promotivnih aktivnosti i unaprjeđenja destinacijskog menadžmenta biće intenzivirana u narednom period između NTO I lokalnih turističkih organizacija, zaključeno je na sastanku direktorice NTO, Ane Tripković Marković sa predstavnicima lokalnuh turističkih organizacija.

U fokusu sastanka bilo je planiranje i usklađivanje zajedničkih marketinških aktivnosti i sajamskih nastupa na međunarodnom i regionalnom tržištu do kraja 2022.godine.

“Predstavljen je načelni plan sajamskih nastupa i prezentacija u susret narednoj ljetnjoj turističkoj sezoni, koji podrazumijeva nastup na najznačajnijim turističkim sajmovima i berzama na strateškim emitivnim tržištima, ali i nekim novim, u skladu sa rastom tražnje i otvaranjem avio linija. Predstavnici lokalnih turističkih organizacija upoznati su i sa mogućnostima za turističku promociju u okviru predstavljanja Crne Gore na Svjetskoj izložbi EXPO koja se održava u Dubaiju tokom narednih šest mjeseci”, saopšteno je iz NTO.

Pored definisanih tema, predmet sastanka bio je i unaprjeđenje funkcionisanja sistema destinacijskog menadžmenta.

Sastanku NTO-a i LTO-a prethodile su konsultacije LTO-a sa turističkom privredom iz njihovih opština kako bi se prilikom kreiranja plana promocije destinacije uvažile njihove sugestije.

Rezimirajući rezultate ljetnje turističke sezone, Tripković Marković je, na osnovu izvještaja koje lokalne turističke organizacije dostavljaju na nedjeljnom nivou Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore, konstatovala da su, u kontekstu vanrednih okolnosti u kojima se odvijala ova sezona ostvareni dobri rezultati, kako u primorskim, tako i u turističkim opštinama na sjeveru.

Sastanku je prisustvovao i direktor nacionalne avio kompanije Predrag Todorović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code