Početna Ekonomija Nurković sa Katićem: O gužvama, zaobilaznici, trajektu Zelenika-Rose…

Nurković sa Katićem: O gužvama, zaobilaznici, trajektu Zelenika-Rose…

8

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sa saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti opštinama Herceg Novi i Budva.

Razgovor sa predsjednikom i menadžmentom Opštine Herceg Novi protekao je u radnoj atmosferi, jer kako su se sagovornici usaglasili puno je tema koje su vazne ne samo za lokalno stanovništo već i na nacionalnom nivou.

Fokus razgovora su osim putne infrastrukture, bile i teme iz oblasti pomorske privrede, status Luke Zelenike i gradske luke Škver.

“Zakoni i strateška dokumenta na kojima radi resor saobraćaja i pomorstva treba da donese sistemska rješenja i uredi oblast u kojoj trenutno ima dosta neusaglašenosti i preklapanja nadležnosti sa drugim resorima” istakao je Nurković.

“Bez obzira na političke stavove i opredeljenja naš zajednički zadatak je da stvaramo bolje uslove za kvalitetniji životni standard građana Crne Gore” naglasio je ministar saobraćaja i pomorstva.

„Najznačajniji projekti za unapređenje saobraćajne infrastrukture u Herceg Novom su izgradnja zaobilaznice oko grada, putne mreže na poluostrvu Luštica, definisanje pitanja koncesije gradske luke Škver, rješavanje problema gužvi na graničnim prelazima prema Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te naplate putarine na dionici Meljine-Petijevići koju bi država mogla da preuzme kao magistralni pravac“, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

On je istakao da se radi o ulaganjima od interesa za građane Herceg Novog i cijele države, za čiju realizaciju je neophodna saradnja Ministarstva i lokalne uprave.

Govoreći o radovima na rekonstrukciji Jadranske magistrale, Katić i saradnici su poručili da je potrebna bolja komunikacija, kako u drugoj fazi ovog projekta ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa i propusta u izvođenju radova.

Kao teme od posebnog značaja za grad istakli su i uvođenje trajektne linije od Zelenike do Rosa, te mogućnost razvoja Zelenike kao kruzing luke koja bi predstavljala alternativu Kotoru.

8 Komentari

 1. Put za Trebinje svakako postaje vlasništvo opštine Herceg-Novi kroz 8 godina. Nema razloga da se sada kupuje. Kako je prošlo onih 12 godina, tako će i ovih 8. Ne ide se svaki dan u Trebinje, a od Meljina do Poda, Kamenog, Kruševica i Sitnice i sada je besplatno. Čuvajmo pare, trebaće nam.

  4
  1
 2. Putna mreža prema Šengen zoni EU najlošija u CG.
  TO sve govori i o odnosu Države i Lokalne uprave prema Državnom i lokalnom interesu. Bitniji im je put NK Treba nje.

  25
  5
 3. Lijepo su sve nabrojili , zadovoljni i ovi i oni i to je to. Nazalost ova garnitura ne moze preko 50 metara betoniranja seoskih puteva da im zemljaci mogu doci do kuca. Vi i veliki projekti ne idete zajedno , na našu zalost

  30
  6
 4. vidite li jadni da bez drzave ne mozete nista al ponosnom katicu je ponizenje poc do podgorice i pokucat na sva vrata na koja je kao predsjednik opstine obavezan,domet lokalne vlasti bez saradnje sa drzavom je asvaltiranje sto metara puta!

  40
  40
 5. Kako sam se slatko nasmijao ovome haha.. Od svega ovoga sto je navedeno nece biti receno ucinjeno. Zaobilaznica se nece izgraditi ko zna kad, prije ce se izgraditii kakva zgrada tu dje put treba da prodje . U lazima su kratke noge I narod vise ne vjeruje nikome.

  48
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code