NVO “IZBOR”: “GDJE GOD IMA KOLAČA TU SU ŽUTKOVIĆI”

NVO “IZBOR”: “GDJE GOD IMA KOLAČA TU SU ŽUTKOVIĆI”

509
0
Podijeli

izbor press2 230913Baletska pedagoškinja, ruska državljanka Nataša Jevstivgnjejeva i njen suprug Roman, danas su pred novinarima iznijeli sve podatke vezane za moguće koruptivne radnje, kada im je sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Herceg Novi, Vladimir Žutković zatražio nezakonito 400 eura za organizaciju umjetničkih programa u Domu kulture u Bijeloj. Bračni par Jevstivgnjejev do tančina je ispričao čitav tok događaja, a sve je potvrdio i upravnik Doma kulture u Bijeloj, Mićo Lalović.
Susret sa novinarima organizovala je NVO “Izbor”, čiji je predsjednik UO Dušan Radović rekao da je ovo “skidanje do gole kože”.
– Porodica Žutković vedri i oblači u ovom gradu već 6-7 godina.

uplata zutkovicOpština je ocu Vladimira Žutkovića, Ranku, dala na korišćenje salu koju koristi već godinama za ples, a onda je za period od 2005. do 2012. godine dobio sredstva u iznosu od 49.510 eura. Kao osnivač plesnog kluba “AS” Ranko Žutković, iako penzioner, 2008. godine zaposlen je u opštini kao savjetnik predsjednika opštine. Za to vrijeme savjetovanja je primio preko Autorske agencije 21.520 eura. Ugovor kojim se definiše taj radni odnos ne postoji – naveo je Radović.
On je dalje kazao da Ranko Žutković sa tog mjesta želi uposlenje u JUK Herceg fest, pa sa direktorkom Dijanom Krivokapić potpisuje prije godinu ugovor o volonterskom radu. No, za taj volonterski rad zatražio i nadoknadu i to mjesečno 1.400 eura.
Kada to Krivokapićka nije htjela da isplati, našli su osobu koja bi mogla, a to je Branka Šućur – tvrdi Radović.
Zbog međusobnih stranačkih odnosa Branka Šućur nije postala v.d. direktoka, ali jeste zaposlena u Sekretarijatu za stambeno komunalne poslove, kao savjetnica, pa neka i kažu kolika joj je plata – poziva Radović nadležne.
– Gdje god ima kolača tu je porodica Žutković, jer je i njamlađi sin zaposlen u Sekretarijatu za prostorno planiranje i izgradnju. A vrhunac drskosti porodice Žutković jeste slučaj baletske koreografkinje Jevstivgnjejeve – smtara Radović.
Ova ruska državljanka je još jednom ponovila kako je za održavanje koncerta u Domu kulture u Bijeloj, Vladimiru Žutkoviću, dala na ruke 400 eura, iako je prije toga bila obavještena da će platiti samo osnovu od 150 eura za ozvučenje i rasvjetu i ništa više od toga, kako joj je objasnio Lalović. Novac je uplaćen 11. juna na račun Umjetničkog centra “AS” i to kako je navedeno kao donacija. Ponuđeno joj je da potpiše i izjavu o tome. Ona je predlog odbila.
Mićo Lalović potvrdio je sve njene navode, rekavši da je imao i poziv njenog supruga Romana, koji ga je upoznao i sa prijetnjama Žutkovića tokom jednog sastanka.
Romanu je kazao Žutković: “Ako novinari ovo doznaju nećete dobiti produžetak boravka u Herceg Novom”.
Pare nikada nisu vraćene, ali je čitav slučaj prijavljen opštinskoj Komisiji za sprječavanje korupcije, kao i hercegnovskoj policiji, koja je već obavila saslušanja Lalovića i Jevstivgnjejeve, a u sve je i upućen predsjednik opštine Dejan Mandić.
Kako je Vladirmir Žutković zabranio baletskoj pedagoškinji Nataši daljni rad u prostorijama AS-a, iz “Izbora” su najavili da će sjutra u 16.30 tamo zajedno otići.
– Bićemo svi tamo sa roditeljima i djecom da vidimo hoće li nam svima zabraniti ulaz – najavio je Radović.
Otkako je Vladimir Žutković sekretar Sekretarita za društvene djelatnosti dešavaju se potresi u Herceg festu, a građani pri tom plaćaju tri direktora ove JUK – upozoravaju iz “Izbora”.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code