Početna Turizam NVO Maškare sa “Satirima” promovisale Herceg Novi na karnevalu u Rakovici

NVO Maškare sa “Satirima” promovisale Herceg Novi na karnevalu u Rakovici

0

Preko 40 karnevalskih grupa  iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Italije, Grčke i Njemačke, uz veliki broj članova Federacije evropskih karnevalskih gradova prodefilovali su u podne na VII Međunarodnom rakovičkom karnevalu.

Zapažen nastup među njima imali su i hercegnovski “Satiri”. To je grupa od 25 članova NVO Maškare, koja je prvi put učestvovala na ovoj karnevalskoj smotri promovišući Herceg Novi.

Predsjednik “Maškara”, Ivan Peulić , kaže nam da je Rakovički karneval organizovan veoma kvalitetno. Pored defilea, u Kulturnom centru on je sa drugim delegatom Herceg Novog, Miroslavom Bobom Milanovićem, prezentovao Herceg Novi i Praznik mimoze. Prijemu je prisustvovalo preko 50 članova FECC-a.

– Dogovorena je međusobna saradnja, s obzirom da su delegati iz Rakovice prvi put bili kod nas na Prazniku mimoze. Saradnja  će se zasnivati na razmjeni karnevalskih grupa Herceg Novi – Rakovica i neizostavna saradnja FECC a i Herceg Novog u daljem radu i pripremi Međunarodnog karnevala u Herceg Novom. To će biti sljedeće godine u sklopu Praznika mimoze – priča Peulić.

Inače, Novljani su sa “Satirima” prvi put učestvovali na Riječkom karnevalu. U Rakovioci su sa njima iz Crne Gore još bili NVO Fešte iz Kotora, NVO Maškarada iz Tivta i NVO Feštađuni iz Budve.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code