Početna Društvo NVO OKC novi član Mreže omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske

NVO OKC novi član Mreže omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske

0

Podrškom u realizaciji projekta pod nazivom “Omladinska politika kreirana prema potrebama mladih“ NVO Omladinski kulturni centar je postao novi član Mreže omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske, saopšteno je iz ove NVO.

Osnivač Mreže u Crnoj Gori je NVO Prima, a projekat se sprovodi u okviru istoimenog regionalnog projekta koji je podržala Evropska komisija.

Pored OKC-a podršku u Crnoj Gori dobile su i NVO ROM “Koračajte sa nama – Phiren Amenca” iz Podgorice i NVO Građanski kreativni centar sa Cetinja.

Prva faza realizacije projekta “Omladinska politika kreirana prema potrebama mladih” podrazumjevala je sastanke i konsultacije sa svim relevantnim akterima u lokalnoj zajednici, odnosno sa mladima, predstavnicima/ama institucija i nevladinih organizacija, stručnim osobama u domenu omladinske politike.

Takođe, tim NVO OKC uporedo je prolazio obuke za jačane kapaciteta organizacije, a članovi su od jula do oktobra, učestvovali na 5 modula koji se tiču uspostavljanja servisa za mlade, razvijanja PR strategije, finansijskog izvještavanja i slično.

Kako je navedeno u saopštenju, projekat “Omladinska politika kreirana prema potrebama mladih” će trajati do sredine avgusta 2019. godine. Plan je da se u narednom periodu osmisli i distribuira upitnik kojim bi se istražio stav mladih prema mogućnostima lokalne omladinske politike, ali i da se mladi informišu o toj temi.

Nakon toga slijede fokus grupe i konsultacije sa mladima u pogledu odgovora na adresirane potrebe istražene upitnikom. Ulične akcije i kreativne intervencije na javnim prostorima, koje su osmislili mladi, uz podršku NVO OKC, takođe su u planu od proljeća pa do kraja projekta.

Projekat je finansijski podržala Evropska komisija, kroz program Mreže omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code