Početna Društvo NVO tražile pet puta više od dodijeljenih sredstava budžeta

NVO tražile pet puta više od dodijeljenih sredstava budžeta

5

Opština Herceg Novi dodijeliće 75 hiljada eura iz gradske kase kao podršku nevladinom sektoru, odnosno organizacijama koje su registrovane u Crnoj Gori, a imaju sjedište u Herceg Novom.

I ovoga puta nevladine organizacije su imale znatno veće zahtjeve od raspoloživih sredstva, neke čak i deset puta veće od dodijeljenih iznosa.

Podržani su projekti 47 NVO, koje su tražile za njih 413.255 eura, a dobile pet i po puta manje. Prijavila se i NVO Udruženje boraca ratova od 1990, ali nije dostavila potpunu dokumentaciju kaže se u obrazloženju Odluke, koju potpisuje predsjednik komisije, Darko Klasić.

Najveći iznos od 8 hiljada eura od traženih 28.035, izdvojeno je za NVO Omladinski centar za organizaciju Međunarodnog dječijeg karnevala početkom juna u Herceg Novom.

Tri hiljade manje, odnosno 5 hiljada eura od traženih 12.720 eura dobiće NVO Kolo srpskih sestara za projekat patronažne pomoći djeci sa invaliditetom, kroz sistem obrazovanja.

NVO Udruženje roditelja djece oboljele od dječijeg kancera – Fenix Crna Gora biće dodijeljeno 3.600 eura od traženih 9.340 eura, za projekat aktivnog doprinosa djece i mladih liječenih od malignih bolesti, poboljšanju kvaliteta liječenja i života nakon liječenja kroz javno zagovaranje, usvajanje i razmjenu dobre prakse.

NVO Klubu dobrovoljnih davalaca krvi Herceg Novi opredijeljeno je 2.300 od traženih 8.500 eura za projekat Budi human, daruj krv.

NVO Ksena za projekat „Ne budi žrtva već pobjednik“ od traženih 20.710 eura opredijeljeno je 1.560 eura. NVO-u Udruženje manjinskih akcionara Južni Jadran za projekat Ostvarivanje prava radnika PKB akcionara dodijeljeno je 600 od traženih 1.200 eura.

Za organizaciju stađunskih fešti, NVO Ruke dobiće 1.500 od tražđenih 14.520 eura.

NVO Velika bokeška fešta za organizaciju istoimene manifestacije dobiće 2.200 od traženih 2.890 eura. Karnevalski ambasadori Herceg Novog, NVO Maškare za izradu godišnje karnevalske maske i promociju Herceg Novog i njegove baštine u karnevalskim gradovima dobiće 2.360 eura od traženih 16.620 eura. NVO Hercegnovsko pozorište za projekat “Daj baba glavu“ dobiće 1.500 od traženih 20.890 eura.

NVO Nijesmo mi od juče za snimanje istoimene serije koja ismijava i karikira crnogorsku zbilju, a emituje se na bijeljinskoj BN televiziji biće uplaćeno 800 eura od traženih 20 hiljada. NVO Alternaut za HercegNovicool portal i podcast biće isplaćeno 1.500 eura od traženih 6.954 eura.

Za organizaciju Međunarodnog moto skupa na kraju Igala NVO Moto klub Krstaš – Moto klub Cruiser dobiće 3.000 od traženih 16.500 eura. Kompletna odluka objavljena je na sajtu Opštine Herceg Novi.

5 Komentari

  1. Glavno pitanje je ko su članovi komisije pored Klasića? Prošle godine su bile i Zambelić Pištalo i Tamara Vujović…zna li neko? To nije nevažno i treba da se zna.

  2. Što smo skromni, 413255 tražiliu za svoje aktivnosti .Koja je svrha tih NVO?
    Da iz budžeta prompvišu domaći siri masline , a ono iz Albanije, da Maškare plešu o našem trošku, da nas uče kako da se odbranimo pa im za to učenje treba i platiti i mnogo čega još.Pa ako ste spremni da nešto uradite za opšte dobro , a još to radite iz ljubavi tražite sponzore , a ne iz budžeta.

  3. Alo, NVO Maskare, grdne pare od Herceg Festa, Turisticke organizacije, Opstina itd..
    Sve moguce benefite u toku godine, a sad i ovo..
    Momci znaju pos’o- deru nas k’a brave…

  4. mi privatnici i narod da placamo vas nerad , Neko treba da radi u ovoj zemlji ,ne mozete vi i popovi citav zivot na grbači radnog naroda .Ako ima viska novca , uloziti u bolnice,skole i podizanje opste kulture

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code