Početna Izdvojeno NVO “Ugostitelji Crne Gore”: Treba nam radnika za sezonu, prioritet domaća radna...

NVO “Ugostitelji Crne Gore”: Treba nam radnika za sezonu, prioritet domaća radna snaga

8

NVO “Ugostitelji Crne Gore” nastavila je kampanju zapošljavanja sezonskih radnika iz naše zemlje na primorju. Članovima koji se u uslovima ekonomske krize koja još traje zbog pandemije korona virusa spremaju za glavnu turističku sezonu, situaciju dodatno otežava deficit radne snage. Zato prioritet daju našim sugrađanima da ovog ljeta rade i zarade.

„Našu NVO kontaktirao je veliki broj ugostitelja koji još ne mogu da nađu domaću radnu snagu, kojima žele da daju prioritet umjesto stranaca. Zato želimo da podstaknemo i ohrabrimo sve koji traže sezonski posao da se prijave na e-mail crnagora@ugostitelji.me ili pozivom na broj 068/044-488, kako bi ovo ljeto iskoristili da svi zajedno zaradimo, svjesni udarca na naše budžete kako kućne, tako i državnog, zbog kraha glavne ljetnje sezone prošle godine“, saopštavaju iz ove NVO.

Takođe, pozivaju i sve privrednike koji ne mogu da dođu do domaće radne snage da im se jave i da pokušaju da dođu do zajedničkog rješenja kako bi što spremnije dočekali predstojeću ljetnju sezonu, od koje zavisi budućnost čitave zemlje.

„Naš cilj je da tokom ljeta zaposlimo što više domaćih radnika i na taj način damo svoj doprinos smanjenju nezaposlenosti, boljem punjenju budžeta jer je privreda ta koja donosi novac za finansiranje zdravstvenog, obrazovnog i ostalog javnog sektora“, poručili su iz NVO Ugostitelji Crne Gore.

8 Komentari

 1. Kazu dobri uslovi plata 400e i slobodan dan, nisu to dobri uslovi nego je to zakonom propisano ali nasi poslodavci nece da cuju slobodan dan i godisnji odmor,

  27
  1
 2. Da se ne prenemažemo: Domaći ljudi su loši ugostiteljski radnici. Malo koji zna nazvati Dobar dan, izvolite, osmijeh, hvala i da gleda je li neko digao ruku za novu narudžbu ili da plati. Ono što je ljubazno u kafani i restoranu uglavnom je iz Srbije ili iz Bosne, čast izuzecima. Često Imam utisak da je prišao da mi izjavi saučešće a ne da primi narudžbinu za jelo i piće.

  24
  18
 3. Ali obavezno da rade bez slobodnog dana iskoristit maksimalno a inspekcija nikako da vas “provali” bolje i bez slobodnog nego otkaz Moze vam se
  .

  36
  2
 4. Npr konobaru date platu 300-400€, strancu morate da platite smještaj, plaćate mu skuplju prijavu. Zašto domaćima ne ponudite platu 500€, svakako prijavite na minimalac, ne plaćate smještaj itd… A da, domaći neće da radi 2-3 mjeseca, bolje plandovat…

  32
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code