Početna Turizam O OVOGODIŠNJOJ I NAREDNOJ SEZONI U NOVOM – PRED “ODABRANIM” MEDIJIMA

O OVOGODIŠNJOJ I NAREDNOJ SEZONI U NOVOM – PRED “ODABRANIM” MEDIJIMA

0

plaza toplaSekreterijat za finansije, turizam i ekonomski razvoj, danas je inicirao sastanak sa turističkim poslenicima Herceg Novog, kome su, kako saznajemo, prisustvovali i direktori Javnih preduzeća, direktor Turističke organizacije, Instituta dr Simo Milošević, predstavnik JP “Morsko dobro” i neki građani.
O proteklom ljetu, kao i predlozima i sugestijama za pripremu naredne sezone 2013. diskutovano je bez prisustva većine medija koji djeluju u Hreceg Novm, pa i bez Radija Jadran. Još jednom su selektivno obavješteni novinari o veoma značajnom sastanku, koji je u interesu svih građana Herceg Novog i čije teme najviše i zaokupljuju javnost. Ili dobro ne radi opštinska pr služba, ili radi samo po nalogu pretpostavlljenih, u ovom slučaju organizatora skupa.

Ipak, saznajemo, protekla sezona je okarakterisana kao loša i malo slabija od prošlogodišnje, iako su tokom ljeta svi podaci koji su stizali iz TO, ukazivali na porast broja turista.
No, malo lošiju sezonu, kako su rekli, vodeći ljudi Turističke organizacije, mogu objasniti slabom platežnom moći turista koji su boravili na hercegnovskoj rivijeri, kao i ekonomskom krizom koja je ostavila traga na čitav region iz koga je bilo i najviše gostiju.
Evidentirani su problemi koji su bili najuočljiviji tokom ljeta, a to su kanalizacija, čistoća, saobraćaj, vodosnabdjevanje, buka, psi lutalice, olupine brododva i ruševine uz obalu…
Ni ovo nije bila prilika da se saznaju rezultati ankete među turistima, koja je najavljivana kao drugačija i obimnija, kvalitetnija. Očigledno i prekomplikovana da bi se sumirala za više od dva mjeseca.
Kako to obično biva problemi su evidentirani. Ovoga puta je rečeno da će neki odgovori stići i za desetak dana, ali ni slova se nije čulo o preuzimanju odgovornosti ili obaveza da se nešto od ukazanih nedostataka i riješi… Jedan od zaključaka bio je i da treba ranije štampati plan i program kulturno zabavnih manifestacija koje će se održavati tokom ljeta, kako bi potencijalni turisti znali šta ih i kom mjesecu očekuje.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code