O PROSTORNOM PLANU KOTORA BEZ REGIONALNOG ZAVODA

O PROSTORNOM PLANU KOTORA BEZ REGIONALNOG ZAVODA

0
Podijeli

maja_catovic1Predsjednica opštine Kotor Marija Maja Ćatović inicirala je današnji okrugli sto o Prostorno – urbanističkom planu Kotora na koji su pozvani pored obrađivača AG INFOPLAN d.o.o. iz Nikšića i odgovornog planera  Zorana Todorovića, brojni stručnjaci i nevladine organizacije. Ipak, veoma pozvani predstvnici Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture nijesu došli.

– Dobili smo obrazloženje da je direktorka danas službeno na Cetinju – kaže za Radio Jadran, predsjendica opštine Kotor, Marija Ćatović.

Picerija i restoran

U raspravi su predstvnici obrađivača ukazali na složenost dokumenta, kojim treba obezbjediti razvoj, ali i maksimalno sačuvati  prostor, s obzirom da je Kotor pod zaštitom svjetske kulturne i prirodne baštine.

Za spornu izgradnju zaobilaznice ovaj dokument daje zeleno svjetlo, mada protivnici, stručnjaci Regionalnog zavoda, s obzirom na odusutvo, nijesu imali priliku da iznesu svoje stavove.

– Čulo se više primjedbi na Plan stručnjaka iz raznih oblasti, koji smataraju da taj dokument treba da bude detaljniji, uz uvažavanje mnogih razvojnih komponenti. Zato sam predložila da svi dobiju snimljen plan na CD – ovima. Potom ću formirati uži tim koji će sa obrađivačem utvrditi šta je realno i šta se slaže sa planovima višeg reda, državnim i prostornim planom Morskog dobra – objasnila je za Radio Jadran, predsjednica Ćatović.

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code