Početna Ekonomija O STEČAJU U “VEKTRI MONTENEGRO” STRANKE JOŠ NEMAJU NIŠTA ZVANIČNO

O STEČAJU U “VEKTRI MONTENEGRO” STRANKE JOŠ NEMAJU NIŠTA ZVANIČNO

0

vektra_montenegroSudija Privrednog suda Miodrag Anđelić nije podijelio kucano rješenje strankama o uvođenju stečaja u Vektri Montenegro doo, kako je to prethodno najavio, jer je advokatska kancelarija biznismena Dragana Brkovića u međuvremenu tražila njegovo izuzeće – prenose podgorički mediji.

Sada je na potezu predsjednik Privrednog suda Dragan Rakočević koji treba da donese odluku da li je zahtjev Brkovićevih advokata za izuzeće sudije opravdan ili ne.

Zahtjev za pokretanje stečajnog postupka zbog nevraćenog kredita od 20,9 miliona eura tražili su OTP faktoring i Crnogorska komercijalna banka krajem prošle godine.

Mađarska OTP banka i njena kćerka kompanija CKB banka u Crnoj Gori podnijele su posredstvom OTP faktoringa, bjelopoljskom i podgoričkom Privrednom sudu, šest zahtjeva za pokretanje stečajnih postupaka u firmama biznismena Dragana Brkovića, od kojih zbog nevraćenih kredita potražuju ukupno oko 100 miliona eura sa obračunatim kamatama.

Iz Vektre su posljednjih nekoliko mjeseci osporavali pravo OTP banci da podnese ovakav zahtjev za stečajem i isticali da su u toku navodno pregovori sa tom bankom kojim će biti izbjegnut sudski epilog.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code