Obalna infrastruktura u legalnim tokovima, slijedi veća kontrola iznajmljivanja plovila

Obalna infrastruktura u legalnim tokovima, slijedi veća kontrola iznajmljivanja plovila

1
Podijeli

Predstavnci Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore sumirali su dosadašnje rezultate kontinuiranog praćenja ljetnje turističke sezone.
Direktor Morskog dobra Predrag Jelušić informisao je o aktivnostima i mjerama koje Javno preduzeće sprovodi radi integralnog upravljanja resursima na crnogorskom priobalnom pojasu.

Svakodnevno se obavlja kontrola na crnogorskim kupalištima, pa je Jelušić pohvalio dobru saradnju Službe za kontrolu morskog dobra i Uprave za inspekcijske poslove. Naglasio je da je ove godine značajno smanjen broj prijava koje se odnose na nepoštovanje ovog pravila 50-50 na kupalištima.

Picerija i restoran

– Na sastanku je bilo riječi o raspisanim javnim pozivima za davanje u zakup pristaništa, privezišta i druge obalne infrastrukture, koje je Javno preduzeće sprovelo prije nekoliko dana. Nakon okončanih tenderskih procedura to će u značajnoj mjeri unaprijediti izdavanje odobrenja za organizovanje planiranih namjena na tim objektima i samim tim obezbjediti preduslove za legalno funkcionisanje objekata obalne infrastrukture i legalan rad privrednih subjekata koji na njima obavljaju djelatnost – saopšteno je iz Morskog dobra.

Jedna od ključnih tema odnosila se na uspostavljanje legalnog obavljanja turističke djelatnosti na obalama rijeke Bojane. Javno preduzeće je tokom protekle godine sprovelo nephodne mjere, kroz raspisivanje javnog poziva za zakup sojanica, obilježavanje zakupljenih objekata brojevima i davanjem podrške i smjernica u kojem pravcu je potrebno organizovati djelatnost na tom prostoru u skladu sa važećim planskim dokumentima, što je u značajnoj mjeri olakšalo posao Upravi za inspekcijske poslove u smislu sprovođenja adekvatne kontorle.

U narednom periodu biće pojačana kontrola obavljanja djelatnosti iznajmljivanja plovila i usluga naplate prevoza plovilima, zaključeno je na sastanku.

Pored Jelušića i pomoćnika direkotra Rajka Malovića i Dragana Markovića, te glavne inspektorke Višnje Orban i predstavnika Uprave za inspekcijske poslove, sastanku su prisustvovali i novoimenovani državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizima Damir Davidović i generalna direkotrica Direkotrata za turistički razvoj i standarde Olivera Brajović.

1 komentar

  1. A kad su to kontrolisali kupališta? Nek provere Meljne da vide taj odnos 50:50 , strašno i sramno. A tek ruglo koje turisti gledaju sa plaže na samoj obali građevinske mašine, prašina i prljavština Lazareta, koji je inače prekršio ugovor jer nije očistio nijednom plažu u toku godine ali njemu se verovatno može. Turisti koji su bili prošle i ove godine u Meljinama verovatno neće više ni dolaziti jer se nemaju gde okupati zbog izradnje Lazareta koji je od “društvenog interesa” samo ne znam kog društva jer trenutno uništava i prikazuje ružnu sliku Meljina a samim tim loše utiče i na poslovanje svih koji rade u Meljinama. Kad bi smo konačno shvatili da turisti dolaze zbog plaža i mora a ne zbog hotela turizam bi cvetao. umesto da se uređuju i čiste plaže i ono malo to ih ima sada je smanjeno i uništeno . Šetalište kao magistrala e pa srećno nam bilo , a turizam će se razvijati u etno selima jer polako ali sigurno plaže nestaju, pa se nadam da će nestati i preduzeće Morsko dobro koje je poprilično uništilo turizam.

    10

Ostavite komentar

*

code