Početna Društvo Obećanje: Rad Skupštine biće otvoren, novinari će imati bolji tretman, a njihovi...

Obećanje: Rad Skupštine biće otvoren, novinari će imati bolji tretman, a njihovi savjeti uvaženi

0

Odbornici i predsjednici Skupština dolaze i prolaze, a mediji ostaju, zato je bitno da oni koji prate sve što se radi imaju bolji tretman i da uvijek dobiju sve tražene informacije, obrazložio je povod jutrošnjeg radnog sastanka sa novinarima predsjednik lokalnog parlamenta  u Herceg Novom, dr Miloš Bigović.

– Najvažniji je dobar, tačan, profesionalan i iskren odnos sa novinarima. Zato vas molim da pomognete Skupštini, da nam date savjet, sugestiju kako da unaprijedimo rad SO. Prenijeću sve kolegijumu i odbornicima. Ne stanuje nikakva pamet u Skupštini, moramo da slušamo glas naroda, a vi ste posrednici između naroda i nas – poručio je dr Bigović, bez, kako je rekao, lažne skromnosti i namjere da podilazi novinarima.

On je najavio bolje uslove za rad novinara koji prate sjednice Skupštine i apsolutnu transparentnost u radu parlamenta:

– U svakom momentu informacija, svaka radnja, aktivnost ili neki dokument, biće vam dostupni. Ništa nije tajna za vas, pa i za građane Herceg Novog. Ako želite, možete prisustvovati i sjednicama kolegijuma predsjednika Skupštine. Biće potpuna transparentnost. Jer, ko nije spreman da javno saopšti to što je važno, ne treba ni na nekom užem krugu. Jer, tu smo da radimo za dobro svih – obećao je Miloš Bigović, rekavši da će dati ostavku ukoliko se desi suprotno.

Bigović je najavio i da će pripremiti dokument koji će kvantifikovati rad odbornika. Znaće se koliko je pojedinačno svako bio aktivan i doprinosio radu Skupštine. Izvještaji će biti saopšteni javno i periodično. Jer, u prethodnom sazivu, primijetio je dr Bigović niti jedan odbornik nije podnio neku inicijativu za izmjenu, ili usvajanje, neke nove odluke. To je dokaz, smatra dr Bigović, da su odbornici bili pasivni. Pri tom  nezadovoljstvo građana raste.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code