OBIJENA VRATA ZA ZELENU DEPONIJU U SUTORINI

OBIJENA VRATA ZA ZELENU DEPONIJU U SUTORINI

179
0
Podijeli

Tokom protekle noći razvaljena su vrata i katanac deponije zelenog otpada u Sutorini, na koju je (u)bačen otpad kojem nije mjesto na zelenoj deponiji.

Direktor JKS, Boris Seferović, slučaj je prijavio policiji, koja je jutros obavila uviđaj i napravila zapisnik.
– Najviše je nekih siceva od autobusa ili kamiona i nekih djelova rekao bih od autobusa, ali Kriminalna policija će uz pomoć nadzornih kamera nastojati da otkrije počinioca i da ga “debelo” kaznimo, jer ovo je stvarno katastrofa.
Seferović je napomenuo i da ja mjesta za zeleni otpad na deponiji sve manje, a tu je i opasnost od požara, čije bi posljedice bile pogubne. Kako je dodao, zahvaljujući mehanizaciji firme “Bekomerc”, deponija je koliko toliko “sabijena”, i prema njegovim procjenama, zeleni otpad moći će da se odlaže još nekih 15-20 dana. Umjesto da se početkom sezone smanji zeleni otpad, svakog dana na deponiju zelenog otpada u Sutorinu odveze se 25 kubika.
Inače, kontejneri i “kamene” kante po Šetalištu Pet Danica, prepuni su otpada, obično predveče, kada se završi kupališni dan. Ništa bolje stanje nije ni u ostalim djelovima grada, naročito u ulicama u višim zonama. Na to nam redovno ukazuju i posjetioci našeg portala, koji su nam poslali i fotografije punih kontejnera u ulici Orjenskog bataljona na Crvenom Krstu, kod duba.
Direktori javnih preduzeća “Stambeno komunalno” i “Čistoća” d.o.o., Borivoje Bonić i Boris Seferović, kazali su nam da se kontejneri dnevno prazne najmanje dva puta, a nekad i više, u zavisnoti od potrebe.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code