OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI

0
Podijeli

prva-pomoc1-230x230Ovogodišnji Svjetski dan prve pomoći obilježen je u subotu  pod sloganom “Prva pomoć za sve”.

– Mogućnost sticanje znanja i vještina u pružanju prve pomoći mora biti pristupačna svima. Sve više volontera moraju imati kapacitete da pruže kvalitetnu prvu pomoć, zasnovanu na potrebama zajednice -poručuju aktivisti Crvenog krsta.

Picerija i restoran

Lokalne organizacije Crvenog krsta Crne Gore su, povodom Svjetskog dana prve pomoći, organizovale pokazne vježbe, predavanja i tribine radi podizanja svijesti građana u pružanju prve pomoći.

Od početka ove godine je obučeno oko 1000 mladih ljudi u osnovnim i srednjim školama, organizovana opštinska i gradska takmičenja ekipa u pružanju prve pomoći. Najbolji su imali priliku da  znanje demonstriraju na državnom takmičenju, koje je održano u Danilovgradu.

Sekretarica opštinske organizacije Crvenog krsta iz Herceg Novog, Mira Krsmanović nam je rekla da su iz Herceg Novog učestvovale dvije ekipe, jedna ekipa podmlatka i jedna ekipa omladinaca. U devetočlanoj konkurenciji zauzele su 5 i 6 mjesto.

 

–  U hercegnovskoj  opštini nije posebno obilježen 10. septembar, ali u toku ove sedmice od 14. do 21. septembra imamo niz aktivnosti, najavljuje Krsmanovićka. Jer, slijedi nedjelja borbe protiv side, zatim slijede aktivnosti u borbi protiv trafikinga, uz  dva predavanja  u Crvenom krstu i školama.

Krsmanovićka podsjeća i da je u posljednje vrijeme prikupljena  određena količina odjevnih predmeta koja će se dijeliti predškolskoj i školskoj djeci, a i starim licima, ako se za to ukaže potreba. Pored ovoga aktivisti će prikupiti hranu, higijenska sredstava i lijekove za 65 starih osoba u okviru projekta “Briga o starima”. Priključite se i vi akcijama Crvenog krsta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code