Početna Oko nas Budva Obilježene važne budvanske građevine u Starom gradu

Obilježene važne budvanske građevine u Starom gradu

0

Ispred 18 važnih građevina u Starom gradu Budve postavljeni su moderni baneri. Taj posao je obavila Turistička organizacija Budve i JU “Muzeji i galerije Budve” u okviru projekta signalizacije i obilježavanja važnih građevina u Starom gradu.

“Projektom je obuhvaćena signalizacija, dvojezično obilježavanje Trga pjesnika, Trga od soli, Vrata od Pizane, Citadele, Biskupskog dvora, Trga palmi, Veljih vrata, Gvozdenih vrata, Muzeja grada Budve, Vrata Pizanela, Bedema Starog grada, Kule Gradenigo, Moderne galerije “Jovo Ivanović”, SD “Stefan Mitrov Ljubiša”, Gradskog arhiva, Pjacete kod kuće Čekrdekovića, Kule Brijeg od Budve i Piskare”, navode iz TOB.

Turisti koji posjete Budvu sada će na lakši način upoznati kulturno-iskorijske vrijednosti Starog grada, a projekat je od izuzetnog značaja i za njegov vizuelni identitet.

“Stari grad Budva, jedno od najstarijih naselja na Jadranu, prema istorijskim izvorima poznato je prije više od dvije i po hiljade godina, najznačajniji je dio budvanske rivijere. Pored neprocjenjive kulturno-istorijske vrijednosti, građevina, muzeja, bedema, tvrđava i crkava, svaki dio grada nudi mogućnost za kulturne programe, a svaki njegov trg je prirodna pozornica“- ističu iz TO Budva.

Projekat signalizacije i obilježavanja građevina u Starom gradu jedan je od mnogih koji doprinose unaprijeđenju i poboljšanju turističke ponude.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code