OBILNA KIŠA ZAUSTAVILA RESTRIKCIJE U HERCEG NOVOM

OBILNA KIŠA ZAUSTAVILA RESTRIKCIJE U HERCEG NOVOM

222
0
Podijeli

hn6 rjPočetkom sedmice uslišene su molbe i želje za kišom uglavnom i najviše odgvornih u JP Vodovod i kanalizacija, pa su tako obilne padavine zaustavile restrikcije vode u Herceg Novom, ali i preuzimanje vode iz Regionlnog vodovoda.

Hidrološka situacija u Herceg Novom je poboljšana, a samim tim i vodosnabdijevanje u najkritičnijim djelovima grada duž rivijere u Kumboru i Bijeloj, koji su tokom ljeta i po nekoliko dana bili bez vode. Prema riječima predsjednika MZ Kumbor Gojka Vujnovića, restrikcije su ukinute, vode ima dovoljno za naselja uz magistralu, ali pritisak još uvijek nije dovoljno jak u naselju Đilovići iznad Kumbora, zbog oštećenih cijevi kroz koje i dalje otiče velika količina vode.

Picerija i restoran

“Đilovići još uvijek nemaju vode, a sanacija cijevi tek treba da se odradi. Radovi su prolongirani zbog kiše, i očekujemo da će se to od ponedjeljka riješiti. Za sada se niko ne žali, znači – sve je u redu”, kaže Vujnović.

I predsjednik MZ Bijela, Vojo Lubarda, potvrdio nam je da je vodosnabdijevanje u Bijeloj znatno poboljšano, da nije imao nikakvih pritužbi mještana, i da vodu uredno dobijaju tokom čitavog dana.

“Restrikcije su odavno ukinute i za sada se niko ne žali da ima problema. Ranije je bilo problema zbog lošeg pritiska, ali za sada nema pritužbi”, kaže Lubarda.

Na poboljšanu hidrološku situaciju uticala je i kiša koja je padala početkom sedmice, pa se i vodostaj Opačice povećao koji sada raspolaže sa preko 150 sekundnih litara vode što je dovoljno za normalizovano vodosnabdijevanje, a i dotok vode preko Plata je povećan sa 350 na 420 litara u sekundi.
Herceg novi je 13. avgusta, prvi put preuzeo 60 sekundnih litara vode iz Regionalnog vodovoda kako bi se vodosnabdijevanje na najkritičnijim dijelovima opštine poboljšalo, što je omogućeno posredovanjem ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića, predsjednika Dejana Mandića, kao i direktora Regionlnog vodovda Gorana Jevrića.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code