Početna Ekonomija Objavljen tender: Za mješoviti centar i javnu garažu iz budžeta 3,5 miliona...

Objavljen tender: Za mješoviti centar i javnu garažu iz budžeta 3,5 miliona eura, isplata odložena na pet godina

20

Služba za javne nabavke Opštine Herceg Novi, objavila je tendersku dokumentaciju za izbor izvođača za izgradnju mješovitog centra i javne garaže na Trgu Maršala Tita. Iz opštinske kase za ovaj projekat biće izdvojeno 3,5 miliona eura, sredstva će biti isplaćena odloženo na pet godina.

Idejno rješenje // Foto: Opština Herceg Novi / Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog

Ukoliko administrativni dio prođe bez žalbenih postupaka, a radovi počnu bez vremenskih neprilika  ili drugih barijera, do kraja sljedeće godine Herceg Novi bi, umjesto sadašnjeg parkinga ispred Opštine, mogao imati novi objekat sa prizemljem, dva sprata i potkrovljem.

Zamišljen je kao mješoviti centar, sa dominantnim sadržajem javne garaže i poslovnim sadržajima. Garaža je zbog niveleta terena i racionalne upotrebe prostora organizovana kroz tri etaže sa polunivoima, dvije suterenske i prizemna. U prvom suterenu obezbijeđena su 42 parking mjesta, drugom suterenu i prizemlju 41 i dodatnih 6 parking mjesta na platou uz Opštinu – ukupno 130 parking mjesta.

Na svakoj etaži nalaze se i neophodne komunikacije sa liftom koje povezuju sve sadržaje po vertikali. Potkrovna etaža, tj. trg posvećena je poslovnim sadržajima kojih je ukupno šest.

Imajući u vidu spratnost prizemne etaže koja u jednom segmentu dostiže i visinu od preko 4 m, obezbijeđena je pješačka komunikacija kroz prizemlje objekta, čuvajući na taj način vrlo intenzivnu vezu među objektima Opštine i Telekoma. Garaža će imati centralizovan sistem naplate i obavljaće se na punktu u gornjem prizemlju objekta, poslije čega se dobije kartica sa kojom je moguće napustiti objekat.

Garantni rok iznosi 10 godina ukoliko nedostaci utiču na stabilnost i bezbijednost objekta, a 2 godine za ostale nedostatke. Izgradnja mješovitog centra i javne garaže izvodiće se po glavnom projektu Građevinskog fakulteta u Podgorici-Institut za građevinarstvo, koji je revidovao Zavod za izgradnju Bara A.D. Bar.

Izvođač će biti isplaćen putem odloženog plaćanja na period od 5 godina,  na osnovu ovjerenih privremenih mjesečnih situacija i konačnog obračuna, navodi se u dokumentaciji.

Ponude se predaju radnim danima od 8 do 14 časova u Građanskom birou Opštine, do 13.decembra. Rok izvršenja je 9 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Služba za javne nabavke ujedno je objavila i tender za izbor firme koja će raditi nadzor tokom radova, za što će joj biti isplaćeno 90 hiljada eura. Prijave se na Građanskom birou mogu predati do 16. decembra.

20 Komentari

 1. …koliko neko nema pojima o ovome. Vise parking mjesta ima hotel Madjara a i njima je nedovoljan za goste. Ovi planiraju da naprave 130 mjesta za grad. Citaju li lokalni strucnjaci 21. vijeka a inteligencijom ostali u kamenom dobu Vas portal i nase komentare i imaju li savjetnike da ih prosvetle?

 2. A sve ce vam se kazat kad budete vidjeli ko je vlasnik tih 5 poslovnih prostora koji se dobijaju , ko da ih i dosad nismo imali previse. Zato se to i gradi , 5 poslovnih u centru sa velikim platoim ispred i garazom ispod ciste pare za u penziju nekome.

 3. 1. 4500m2, gradjevinski, kljuc u ruke, za ovakav objekat ne bi smio da prelazi vise od 600€/m2.

  2. Projekat je radjen 2006/7. i prilicno je zastario kao rjesenje, jer se stanje u gradu znacajno promjenilo.

  3. Broj parking mjesta je mali, pristupne rampe zauzimaju ogromne prostore. Moze to mnogo elegantnije i bole da se rjesi

  4. Ulica svakako treba da se rastereti od intenzivnog saobracaja, a to ova garaza nece uciniti, vec naprotiv. Umjesto da se automobili ostavljaju po obodu, i u gradu koristi efikasan gradski saobracaj, ljudi ce ici po navici “u garazi ima mjesta”.

  5.alternativa su parkinzi i javne garaze uMeljinama, Igalu, Topla ispod semafora, i efikasan, brz isiguran gradski prevoz.

  11
 4. Inače rešenje radio isti onaj studio što je osmislio ove ograde na šetalište koje su se pokazale kako su se pokazale. Sve neki pokušaji moderne arhitekture, a totalno bez duše

  24
  2
  • Uz to je i clan DRPS.. a arhitekturom nedorastao shavatnju Herceg Novoga. Jel nam on jedini koji nesto (ne)zna?
   Pa čekajte po njegovom se radi autobuska stanica, po njegovom se radilo stealiste koje je pokazalo koliko doticni ne shvata, i sad po njegovom treba da se gradi ova nakaradna garaža?
   Jesu li ovdje svi malo naivni ili priglupi ili šta je to? Koliko vidim ove slike, ni opština se više neće vidjeti kad se ovo sazida. Uz sve to mnogo je ružno.

   18
   2
  • Ovdje više nije ni pitanje duše, već da parking mora ispod zemlje i to je OK, ali mora li išta biti iznad zemlje? Vjerovatno ne mora, a i laička javnost vidi i shvata da ne mora. Ovi trgovinski objekti će samo dodatno navlačiti nova auta!!! Gledam nešto ove prikaze projekta, razmišlja li predsjednik opštine na šta će mu ličit ulaz u opštinu kad se ovo izgradi, na šta će mu gledat kancelarija, zvaniće će uvoditi kroz nabijenu uličicu koja će ostat između opštine i ovog izraslog parkinga a pošta će postat katakomba. I gde je to korak naprijed? Ja vidim deset koraka nazad. A posle će bit pa nismo znali pa nismo shvatali pa ovo pa ono…biće isto kao šetalište. Gradnja je trajna stvar, prst na čelo a ne brzopleto. Još imate vremena!

   18
   1
   • Pa dobro, ima tu istine. A da li treba da se radi starogradnja ili novogradnja? Naravno da ce odskakati od sadasnje opstine i poste koji su stari 300 godina. Doci ce i to nekada na red pa ce se uklopiti. Uvjek ce nekome smetati zasto ovako zasto onako.

    2
    1
    • Nije pitanje starogradnja-novogradnja već dal je ružno ili lijepo. Nit mora novogradnja bit ružna, nit starogradnja lijepa. Obrni okreni ovo je ružno

    • Tebi nista nije jasno. Prostor izmedju poste i opstine je trg koji se ne koristi zbog parkinga a nije gradjevinska psrcela koju treba popuniti novom zgradom. Pravljenje garaze ispod je u redu ali ne i ugrozavanje trga zidanjem iznad zemlje. Paprika ti dugo zivis u neorganizovanoj zemlji u kojoj je lopovluk jedini koji napreduje a ostalo stagnira i degradira se. Nije ni cudo sto ne shvatas sustinu i bit.

 5. Gospodo draga ovo je izrazito los projekat. Broj parking mjesta izrazito mali. Garaze ispod 280 psrking mjesta su neupotrebljive i nerentabilne. Mislite da ce vam tih 6 kioska na osakacenom platou pomoci da zaradite za nerentabilnost malenog parkinga? Varate se!

  26
  3
 6. Ovo ce biti debakl u najavi! Ne mislite da vec 10 godina sa razlogo niti jedna uprava nije krenula u ovaj bemsileni projekat, iako je projekat spreman vec 10 godina, nego se ova uprava naivno neshvatajuci sta radi uhvatila ko pile u kucinu? Kao da sami sebi zeli zlo? Steta koja ce nastati ovim projektom je nesaglediva. Toga nisu ni svjesni. Opstina sama sebe zaizidala?

  18
  4
 7. Iz iskustva znam , sa 130 parking mjesta ama bas nista nećete uraditi na rasterećenju saobraćajne gužve i parkiranja. Još toliko , znači 260 parking mjesta , bilo bi dobro rješenje . Na toliko mjesta parkirati će zakupci poslovnih prostora , okolni stanari i ko uhvati mjesto , kao sada . Garaže se grade na obodima grada sa nekoliko stotina parking mjesta . To ne treba zvati ,,Javnom garažom ” jer ona to neće ni biti.

  30
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code