Objavljeni tenderi za izgradnju avanturističkog parka na Vrbanju

Objavljeni tenderi za izgradnju avanturističkog parka na Vrbanju

2
Podijeli

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog objavila je tendere za nabavku i montažu opreme i izvođenje radova na avanturističkom parku na Vrbanju, u okviru realizacije projekta „Adriatic canyoning“.

Ilustracija

Kako su objasnili u Agenciji, tenderi su objavljeni u skladu sa usvojenim akcionim planom i planiranom dinamikom realizacije aktivnosti na projektu, koje se finasiraju iz pretpristupnih fondova EU na prvom pozivu za dostavu ponuda kroz program prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Picerija i restoran

Iz Agencije dodaju da su ova dva tendera ključni za benefite koje će grad i zaleđe ostvariti iz projekta. Sve nabavke sprovode se u skladu sa jasno utvrđenim EU procedurama – za izvođenje radova upućen je poziv potencijalnim ponuđačima da dostave  ponude, a za nabavku opreme objavljen je javni poziv.

Kroz projekat je planirana izgradnja avanturističkog parka na Vrbanju – na 7.000 m² u bukovoj šumi, sjeverozapadno od takozvane Šteficine kuće, na 1100 m nadmorske visine.

Planirana su četiri poligona: dječiji, visine 1-2 metra, poligon A na visini 2-3 metra, poligon B na visini 4-6 metara i poligon C na visini 6 metara i više. Poligoni će imati ukupno 44 elementa, zip-line poligon, školski poligon, sigurnosni sistem najnovije generacije. Projektom je planirana i obuka za instruktore parka, kao i oprema za korisnike i instruktore.

Ispod makadamskog austrijskog puta, koji lokaciju dijeli na dvije parcele, planirano je parterno uređenje terena, u okviru kojeg su predviđene staze, stepenice, potporni zidovi, kao i parking prostor sa ukupno 24 parkirng mjesta.

Za izvođenje svih radova maksimalno će se koristiti tradicionalni materijali, koji ne narušavaju vizure lokacije – drvo, kamen, šljunak.

Ukupna vrijednost „Adriatic canyoning“ projekta je 1.879.251,32 EUR, od čega je sufinansiranje iz EU sredstava 1.597.363,59 odnosno 85%. Iz ukupnog budžeta projekta za avanturistički park na Vrbanju opredjeljeno je 305.000 eura.

Tenderski paket možete preuzeti na adresi: http://www.agencijahnovi.me/purchase-and-installment-of-equipment-for-adventure-park-herceg-novi-montenegro/

2 Komentari

  1. Ma e samo bas nam to fali za ovaj grad…i zooloski vrt !ostalo sve imamo! ma ovaj grad je i sam po sebi i avanturisticki park i zooloski vrt..ne treba gradit…HN je sve to!

    8
    8

Ostavite komentar

*

code