Početna Politika Obnavljanje bratskih i prijateljskih veza Herceg-Novog i Bitolja

Obnavljanje bratskih i prijateljskih veza Herceg-Novog i Bitolja

10

Opštine Herceg-Novi i Bitolj posvećene su obnavljanju pobratimskih i prijateljskih veza koje su uspostavljene još 1965. godine. Sa tim ciljem, delegacija Bitolja na čelu sa gradonačelnicom Natašom Petrovskom prisustvovala je nedavnom obilježavanju Dana opštine Herceg-Novi, a ove nedelje predstavnici Herceg Novog su boravili u uzvratnoj posjeti.

Namjera aktuelnih lokalnih uprava je jačanje saradnje, imajući u vidu potrebu za partnerstvom između lokalnih uprava u regionu radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva, istaknuto je tokom susreta čelnika dva grada. Razgovarano je o mogućnostima za povezivanje u oblastima turizma, kulture, privrede, sporta, kao i zajedničkog učešća, razmjene ideja i iskustava kada su u pitanju prekogranični projekati.

Tokom posjete Bitolju, predsjednik Opštine Herceg-Novi Stevan Кatić, potpredsjednica Skupštine opštine Dragana Stanišić i pomoćnik u Кabinetu Predsjednika Jadranko Tomašević položili su vijenac na spomenik Revoluciji naroda Makedonije i posjetili Srpsko vojno groblje.

10 Komentari

 1. Bice ajvara za Katnica,
  ljuti za njegovu ekipu koja bas za nas grad ne cini nista , sto se ne povezete sa Konavljanima i uspostavite prijateljstvo sa njima kako je nasa Novsak pijaca lijepa bila kad su Konavljani i Konavljanke tezge sredjivale bilo je svasta i dobrog prijateljstva posebno , e jadni mi jadni

 2. Pozravljam, bravo! 1981 je nasa ORB ” Orjenski bataljon” radila i gradila Strezevo kraj Bitola, pa bio se neko iz optine toga sjetit…ima zivih i zdravih akcijasa iz tog doba ! I brigada iz Bitola je radila poslije potresa u Kotoru gradu, no…neka nova vremena stigla…lijepo se prisjetiti SJAJNIHN VREMENA !!!

 3. I Bitolj je ne tako davno dobio novi grb!!! Herceg Novi bi trebao da se pobratimi sa svim gradovima koji imaju novi grb sa zlatom na njemu!
  Грб Битоља је званични грб македонске општине Битољ, као и самог града Битоља. Грб је усвојен 21. марта 2006. године на свечаној седници од стране општинског већа.

 4. Naša bratska (sestrinska?) Bitola ima grb sa očigledno zlatnim elementima.
  Kada pogledam novi grb Herceg Novog pitam se: ko nam je namjesto deklarisanog zlata podvalio MESING?

  5
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code